18 gånger på bio denna vecka

Har under denna vecka varit på 18 filmförevisiningar. Ibland visades två filmer efter varandra på samma visning (då den ena filmen ofta var väldigt kort, ofta mellan 10-15 min), så egentligen blir det mer än 18 filmer.

Nåja. Här är i alla fall (några av dem, eftersom jag inte vill börja räkna upp alla de korta småfilmerna också) de filmer som jag har sett, en liten beskrivning på dem och bedömning från 1-5:




I'm Still Here
Regissör: Casey Affleck
Bedömning: 5 (Måste ses!)

Denna film handlar om skådespelaren Joaquin Pheonix (han som spelar Johnny Cash i filmen Walk the Line) som plötsligt bestämmer sig för att sluta skådepela och börja rappa istället. Detta blir då en total katastrof, inget lyckas och man ser hur han trots sin tro på sig själv bryter ihop.
Filmen är jätteintressant, men får en också att må dåligt, av att se hur han förändras från en stjärna på himlen till ett dammkorn på marken.
Vi blev dock helt lurade, eftersom regissören och Pheonix efter filmens släpp kom ut med att filmen var en mokumentär och därmed inte äkta. Alltså har Pheonix levt i en falsk karaktär under ca 1 års tid, medan filmen blev inspelad.
Vilken suverän skådespelare är han inte då? x)

 

 

 

Underkastelsen (Submission)
Regissör: Stefan Jarl
Bedömning: 2 och ett halvt.

Denna film är kind of som en fortsättning på Stefan Jarls film "Naturens Hämnd", vilken handlar om hur både naturen, människan och djuren lider av människans fel. I denna film får vi reda på vad som egentligen finns i våra kroppar, i vår omgivning, ja överallt. En film om kemikalier som kommit in i våra liv efter andra världskriget.
Du lär bli rätt så chockad, och du kommer inte att våga röra dig för resten av kvällen. Dessutom kan du inte göra något åt saken. Så filmen får dig att känna dig ganska skit.

 

 

 

Kafka in Congo
Regissör: Marlène Rabaud & Arnaud Zajtman
Bedömning: 3

En film om hur ostabilt och dålig rättvisan är i Congo. Hur pengar fifflas bort och dina ord inte betyder ett dryft, även om det är du som har rätt. I filmen får vi se hur en kvinna besöker domstolen gång på gång för att få tillbaka sin mark som blivit bestulen. Staten bryr sig inte om att fixa problemet, och folket får lida av detta.

 

 

The Green Wave
Regissör: Ali Samadi Ahadi
Bedömning: 5
(Viktigt att se denna!)

En film om de omskakande händelserna i Teheran, Iran under Maj-Juni 2009. Vackra animeringar och bra intervjuer tar dig på en omskakande resa genom en liten del av den grymma verkligheten vi lever i. Vi får se hur fifflande med röster kring presidenvalet i Iran orsakade stora skador i både kropp och själ hos iranierna.
En film som gjorde mig grymt upprörd och arg.

 

 

Hotet (Threat)
Regissör: Stefan Jarl
Bedömning:
1



Filmen handlar om hur tjärnobylkatastrofen påverkade de övre delarna av Sverige. Speciellt samerna och deras renar blev grymt påverkade, och detta är deras tårar.

Jag är ledsen. Men jag somnade under filmens gång. Antagligen var den ändå rörande och bra för de som såg den. Ibland blir man bara väldigt trött av sorgliga filmer.











Ikuisesti Sinun (Forever yours)

Regissör: Mia Halme
Bedöming: 4

En vacker finsk film som fokuserar på tre barn som blivit omhändertagna och förda till fosterfamiljer. Vi får träffa en 13 årig tjej vars pappa sitter i fängelse och mamma i himlen, och så får vi träffa ett sysonpar i åldern (ca) 7-9 år, vilka inte kan bli omhändertagna av sin mamma av vissa skäl.
Filmen är rörande och man påminns om hur bra man egentligen hade det under sin uppväxt, i jämförelse med dessa barn.
På festivalen när denna film tog slut, blev regissören och de medverkande familjerna + barn uppropade framför publiken. Det var otroligt att se dem i verkligheten, det kändes bara så... chockande verkligt. Det är ibland svårt att tro på det man ser på bioduken, tv och datorn. Verkligheten ligger oerhört nära.

 

Jag tror jag fortsätter i morgon...för det här kommer nog att ta tid...






Kommentarer Från Er Läsare
Kimberly

Sv; I know!! :D

2011-01-31 / 10:57:25
BLOGG: http://unwrittenfuture.blogg.se/
Fröken M

Viggo tackar för komplimangen :) Hoppas du har en bra dag och hjälp honom gärna med en röst i fototävlingen !

( länk finns i bloggen ) Kram

2011-01-31 / 12:42:55
BLOGG: http://frokenmela.se
Paula

Svar:

Haha, jee, tack! :D Joo han har väl lite skills :DD



Wow, jag ville SÅ fara på Docpoint, men ack! Lyckans du, hehe :D

2011-02-01 / 10:07:58
BLOGG: http://bula.papper.fi

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo