The Green Wave

Jag skäms något otroligt att jag inte visste vad som egentligen pågår i en annan del av vår planet. Varför ska man vara så jäkla blind, fåfäng och oberörd av vad som egentligen händer världen över? Vi blir livrädda om något händer i närheten av där vi bor, och där vi vistas. Om det kommer en tsunamivåg någonstans i ett land i söder, så tar eget land ofta bara reda på om det har dött någon från just det "egna" landet i tsunamivågen. De flesta skiter fullständigt i att flera tusen människor i landet där hemskheten hände faktiskt blir av med sina hem, sina liv m.m.

Det är dessutom ännu läskigare att veta att folk tar livet av sin egen art. Att människan inte längre får yttra sig, och leva ett fritt liv p.g.a religion, politik, samhällssystem m.m.
Då får man fråga sig, varför inte någon störtar denna idiot från toppen. En person skall inte få hjärntvätta folk ifrån att använda sitt eget vett.
Jo, visst kanske vi tror på Gud, Allah och natuten och whatever. Men det är idiotiskt att sänka oss till en sådan nivå att vi tar livet av våra medmänniskor för att följa några gamla gubbar som tror på saker som är skrivet i en gammal bok. 
Jag säger inte att det som står i dessa koraner, biblar m.m. inte är sant, men någonstans måste man kunna dra en gräns och själv kunna använda sin hjärna för att fatta att något är fel.

Varför i hela vida världen ska man följa något så gammalt efter två världskrig och och en hel massa andra krig gällande politik, religion m.m.
Är det inte dags att ta ännu ett steg och skriva något nytt att följa? Vi måste ju kunna tro på oss själv för att kunna följa något annat. Jag säger inte att vi ska skippa det vi nu har trott på i tusentals år, men någonstans måste någonting förnyas, eftersom människor verkar ha svårt att fatta vissa grundlagar som inte borde vara något problem i dagens samhälle.

Flera av budorden, som vi annars lär oss i religion, är inte religion utan etik och moraliskt tänkande.  Varför lär vi oss då dessa budord på religionstimmen i skolan och inte i samhällslära?
Det som de flesta heliga böcker säger är bl.a:

- Du skall inte stjäla
- Du skall inte ljuga
- Du skall inte dräpa
- Du skall behandla andra som du själv vill bli behandlad


Dessa budord är något som vi alla BÖR FATTA att SKA följas. Vi kan alla hålla med om att dessa budord är goda. Om man vill följa resten, är det ju inget fel.

Felet är att varje krig bryter mot dessa budord.

Om det nu är Gud som kom på dessa budord, så måste han ju ha varit otroligt smart, men stackarn tänkte aldrig på konsekvenserna. Människan är för smart för att följa dessa lätta budord. Vi är beroende av att äventyra allt på liv och död.

Så nu uppmanar jag folk. Vi kan inte längre blunda för det som sker i världen. Det minsta som du som människa kan göra är att se vad som händer runtom i världen med dina medmänniskor och din livsmiljö. Det som vi ser är kanske hemskt, sorgligt, äckligt och deprimerande. Men det är vår verklighet. Och det är i verkligheten som vi lever. Vår verklighet. Inte i en jäkla prinsessbubbla med blommor och fjärilar.



Bild lånad från flickr.com.





Kommentarer Från Er Läsare
Torbjörn

Det er synd at vi ikke klarer å komme forbi det punkt at vi hele tiden trenger å kunne skylde på noen utenfor oss selv når vi ser at verden går i feil retning.

Hvorfor sier alle mennesker omkring oss at det ikke er noe vi kan gjøre?

Tenk deg at du klarer å fly: Du letter fra jorden og flyr ut i verdensrommet og betrakter kloden der utefra. På et sted - et lite land med en svak, men blodig diktator - sulter alle. Dette ser du der ute fra. Og så får du samtidig øye på en tenkeboble fra hvert enkelt menneske på jorden. Inne i denne står det:" Det hjelper jo ikke at jeg gjør noe? Hva kan lille meg gjøre?"



Det er dette som er problemet vårt. Vi bryr oss ikke for vi tror ikke det hjelper uansett.

Uten å tenke på at den ved siden av meg kanskje tenker det samme............



Å reflektere betyr "å se på nytt"

:-)

2011-01-28 / 18:37:59
BLOGG: http://www.alveng.no

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo