Blanksteg.

Jag spenderade halva helgen hos Mari i Ekenäs, vilket var skönt. Kul att få se vit snö istället för brun som ombyte. Det är slasksnö i Helsingfors. Den fulaste snö av alla sorter.

För att göra dagarna lite intressantare, så sitter jag och kikar på hästar till salu. Förra månaden satt jag och såg på hundannonser. Nu är det hästarna som lockar igen. Tidigare i veckan kikade jag på hästar i Sverige. Dock är de inte tillräckligt intressanta, så nu flaxade jag över till USA, där man kan hitta allt.


Att köpa häst i Finland är jäkligt dyrt. Ett normalpris på en vanlig häst är ungefär 4000-8000€. Priset blir såklart högre ju bättre hästen är.

Åker du över till Sverige kan du få en lika bra häst för mindre än hälften av det finska priset. I USA är priserna snäppet lägre. Detta beror antagligen på att landet har otroliga mängder med hästar. T.ex den här fina damen på bilden kostade endast 600$ vilket är ca 470 €! Det är inte ovanligt att se intränade och fina hästar med ett pris lägre än 3000€.

Problemet med att köpa häst från USA är att det blir ganska dyrt och krånligt att frakta hästen till Europa. Plötsligt blir hästen flera gånger dyrare eftersom den ska stå i karantän, vaccineras, transporteras m.m. Blir hästen skadad under flygresan så ska du dessutom betala för veterinäravgifter.

Men, man kan ju alltid drömma.


Paint (Overo) Mare For Sale in Nebraska
bild från: http://www.equine.com/





Kommentarer Från Er Läsare

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo