Tidslinje ... coolt va?

Eftersom jag bl.a ska skriva historia nu om några veckor som examensprov så funderar jag nu skarpt på att göra en tidslinje som innehåller allt viktigt från stenåldern till nutid. Jag fick idén efter att jag såg ett klipp på youtube (såklart!!!) där bandet Mcfly fick sitt längsta fanmail någonsin. Det fanmailet var typ kanske 30 meter långt eller något. Det såg så lustigt ut .. så jag funderar på att göra en "tidslinje" i likadant format. (en massa pappaer ihoptejpat) På så sätt så borde jag ju komma ihåg en massa saker från olika tider. Eller hur? Jag kommer säkert att sitta och skratta under tentamen när jag tänker på hur mycket problem jag haft med tidslinjen...
Frågan är... ska jag spendera tid på att göra en tidslinje eller... ska jag spendera tid på att sitta med huvudet i boken och nöta in texten? 
Vad låter smartare?
Förresten... när jag kommer till årtal 1991.. då kan jag ju också skriva in mig själv. Typ.. "malin kommer till världen", eftersom jag är det bästa som någonsin har hänt mig. hehe :P

Nu ska jag gå och skriva tre textkompetensuppgifter som ska vara inlämnade imorgon. Har redan skrivit en. Jeij...  ööh.Ja just det!

Har faktiskt nyss (okej... inte nyss... flera timmar sedan faktiskt) skrivit ännu ett kapitel till "Inte som du" som ni kan läsa på kapitel1.se  
Jag tyckte att det började bli dax att skriva igen. Så jag skrev ett ynka kapitel färdigt. Orsaken till att jag inte skriver något kapitel till "Idioter, jag älskar er!" så är för att kapitlen i den "sagan" är så långa. Jag hinner aldrig sätta ner så mycket tid på att sitta och skriva. Kanske jag hinner efter höstens skrivningar (examensprov)

Så. Nyss satt jag faktiskt och checkade på en massa coola covers på låtar. Det är något jag brukar sysselsätta mig med ibland när jag är riktigt uttråkad.

Många får slänga sig i väggen, för här kommer en riktigt bra musiker!  Kolla också hans alla andra videor!
Ibland...

...går det så otroligt fel. (kolla klippet)

På senaste tiden orkar jag bara inte skriva något seriöst så jag kastar bara in några få futtiga videor eller annat på bloggen. så fortsätter jag nu också en tid framöver tills höstskrivningarna är över...

LiesMcFly - Lies HD
Farmville or whatever that thing is...

Varje dag får jag höra om "gifts", "plantera" och "så" o.s.v.  Jag tänker inte bli en av dessa att tala om dessa saker! Jag tänker kämpa för att stå emot denna FarmVille-influensan.  Vägrar gå med i det.  Aldrig att jag sätter mitt knapptryck på en sådan knapp som leder mig in  denna lantbruks-cyberspace.  No.. no ..no.. 

   Så... vad ska jag göra nu när jag har övertygat mig själv om detta.. ? Eeh... oj.. klockan är mycket. Dags för sovtime! Natti natti!Ett beroende

Det vrider och kniper och förväntansfullt hugger sig fast i mig. Beroendet efter den andra Twilight filmen. Må filmen komma på bio NUU!!

 


(sorry att jag bara sätter in videoklipp på en massa saker...  det råkar bara vara så att jag hittar så mycket kul just nu i video-klipp väg.)Yey!

Jag gjorde nyss en "quiz" där man fick reda på vad ens innersta hårfärg är. Jag blev rödhårig!! WOHOO! Måste övertala mamma så att jag får färga mitt hår!

Quizzes Girls GamesParamore - Ignorance

Här kommer Paramores nya musikvideo Ignorance
 
 
Paramore - New Music - More Music VideosZathura

Har suttit och kollat film de senaste kanske två timmarna. Den var ganska skojjig. Kolla trailern i alla fall. (här nedan)

Om jag ska beskriva filmen i korta drag...

     Den handlar främst om två bröder. En yngre bror (Danny) som just har lärt sig att läsa och en äldre bror (Walter) som tycker att han har kommit ut ur lekåldern, dessutom är han bäst på allt. De två bröderna har också en jättesur och lite halvgalen syster (Lisa) som är i tonåren. Dessa barns föräldrar är skilda och barnen byter om med att bo hos mamma och pappa.
    En dag ska systern sitta barnvakt åt sina bröder, vilket hon gör genom att stänga in sig på sitt rum och sova med hörlurar på som spelar hög musik.
Killarna bråkar som vanligt när Danny plötsligt hittar ett spel i källaren.  Detta spel leder till att huset de bor i, rivs upp med rötterna och drar dem med ut på ett rymdäventyr mitt ute i rymden. Det enda sättet att komma hem igen är att spela spelet klart, men att spela är inte det lättaste. Bit för bit av huset rivs/sprängs eller eldas upp av zorgonerna eller av meteorer för att inte tala om allt annat de träffar på i rymden.

     Filmen påminner lite om Jumanji. gillar man Jumanji, gillar man ZathuraColumbus och ångmaskinen

Det är vad jag läser om. Intressant? Njää...

        
   
         (En passlig bild som jag hittade på google.)Splash!

Hade en riktigt skön dag idag. Eftersom vi inte hade några engelskatimmar, drog vi iväg till en insjö som är omringad av klippor. Där satt jag och tre av mina kompisar och hade picknick.. tills vi kom på att vi ville bada. Vi hoppade från klipporna och kastade oss ut i vattnet.   Vi hade inte direkt planerat att bada... så klädvalet var inte precis det bästa. Men är man lite galen så är man.
    Vi kom typ 10 minuter försent till följande timme som var psykologi. Våta i håret och på gott humör spenderade vi bara en timme i skolan innan vi drog hem.

   Möjligtvis har jag eller någon av mina kompisar några bilder från badandet. Men på något sätt så känns det som om bilderna inte blev så bra.. hehe..Klockrent!

Sitter här och funderar på om jag ska ge resten av min godispåse till hunden, då jag inte gillar resten av godisarna i påsen. Varför jag inte ger dem till mina kära familjemedlemmar är för att de redan snott min cloetta och käkat upp de små godbitarna. Så varför ska jag ge mitt kära äckliga godis till dem då till. Det är ju som att muntra upp dem att ta mer nästa gång som jag råkar lämna fram lite godis.
   Nä, det blir nog hunden som får godiset. Undrar varför hunden börjar bli fet... ?

Idag bjuder jag på lite komik av Magnus Betnér. De flesta har säkert redan sett detta, förutom de som inte vet vad youtube är eller att det finns något som heter "komik" i denna värld. Hehe....   
Se hela klippet. Avslutar du mitt-i så missar du ju resten.... såklart.

   Galet!

Kom nyss hem. Har kört de flesta vägar som går att köra i vår meningslösa lilla "stad". Var ute med några vänner och åt godis, hamburgare, choklad och spenderade lite bensin. Det var det.

 

  Dålig på att springa...

Vi hade en rätt så kul modersmålstimme idag. Vi skulle få designa våra egna barn. Alltså, bestämma utseende, egenskaper, "bra på" och "dålig på". Ganska kul faktiskt. 
      Orsaken till att vi skulle göra det var att vi fick en text där det handlade om att man i framtiden kanske kunde göra genförändringar och ändringar i cellerna så att man kunde ta bort dåliga egenskaper, t.ex. tondövhet och sjukdomar.
      Självklart ville man ju inte att ens barn skulle vara dålig på något, men läraren sa att ungen kan ju inte vara bra på allt. Så...  jag valde .. att min tös inte var så bra på att springa.

    Vid matbordet senare pratade vi om våra "kids".

    Jag: Som dålig egenskap så var min unge inte så snabb, alltså... hon var dålig på att springa.
   Mari: Men tänk så kommer en björn å tar henne då.
   (skratt runt bordet)
   Jag: Jag ska inte bo där det finns björnar
   Mari: Tänk så kommer en tiger då
  (ännu mera skratt runt bordet)
  Jag: Men hon ska vara en såndär som är bra med djur. Hon kommer överrens med dem.
 Mari: Men tänk så kommer en mördare då
 (skratt... skratt.. och mera skratt)
  Jag:  Äh skit för henne då... 

   Inte är det ju mitt fel att hon drar till sig björnar, tigrar och mördare... 
  Förresten.. min unge fick heta Alice Olivia.

    Rödhårig?

Har suttit en stund och photoshoppat mig själv. Funderar på hur jag skulle se ut i rött hår... hmm?  Skulle vilja göra en förändring av håret. Kanske jag borde beställa klipptid igen... funderar en hel del uppklippning och kort,sned pannlugg.
Typ som bilden nedan. Saknar den frisyren. :P

   Ska fundera på saken. OCH så måste jag förstås tala förstånd med mamma....Parry Hotter!

Var på bio ikväll med några vänner. Äntligen har man fixat bioproblemet som de hade igår och i förgår. Så, nu fick vi äntligen se Harry Potter i vår biosal! Wohoo! Haha .... inte gör det något fast jag redan har sett den i vasa...  hehe... det är ju tradition att se Harry på hemmaplan. Det har jag alltid gjort (min ursäkt att se den två gånger.) 
   Recension på Harry Potter filmen:
                                                                   Den var bra! (mohahah)

   
Nu ska jag nysa och frusta och snuva tills jag blir frisk igen..... ATJOOOH! God natt.När jag har tråkigt...

Dougie
   Tha Dougie Poynter i streckagubbs-format.


 Hmm.... hada ganska grymt tråkigt dendär lektionen... gissar jag.


  Misery Business  (Den här ritade jag när jag satt i baksätet på bildskolebilen. Ritade för att inte somna. hehe)Shopping imorgon!

Imorgon blir det shopping i Vasa. Kanske inte det bästa stället att shoppa på. Men det duger. Ska försöka hitta några snygga jeans och ett par skor (och om jag hittar.. så .. en väska)

    Godnatt! // MalinSå... vad har jag gjort idag?

Ja... egentligen så har dagen upprepat sig efter gårdagen, förutom att jag faktiskt var lite duktigare idag då jag smättade några täcken och plockade upp saker från golvet i mitt rum så att mamma skulle kunna damsuga... (jag vet.. jag är lat)
   Så... här kommer några bilder. Underhållande.... jag vet...  haa...haa...  Nä egentligen inte. Men jag gör det ju för att pigga upp bloggen (alltså sätter hit bilder) 

Nåja... Jag började med att smätta täcken och dylikt. Ganska jobbigt faktiskt. Så, jag tog några pauser och satte mig vid datorn en stund. Youtube ni vet... hehe.

    Efter det skrev jag färdigt en låt som jag påbörjat för typ flera månader sedan. Yeey!
    Jaha.. så vad gjorde jag sen. Allvarligt så gjorde jag inget nyttigt. Försökte få tiden att gå långsammare med att tråka en stund kanske. Om tiden går långsammare så känns sommarlovet längre, och då tar det längre innan skolan börjar... smart va?(skolan börjar nästa vecka... buääääh!)

   Vi tänkte åka och bowla jag och några kompisar. Men tydligen var bowlinghallen stängd. Jaha. Så...
Nå iallafall, så tänkte jag försöka göra något med mitt risiga hår, men gav upp då det var så skitigt och kletigt och blä. Tvättade håret istället.  (på bilden... jag som är påväg att tvätta håret. Lagomt glad.)

   Sedan drog jag iväg på finska kursen. Det var så varmt i klassrummet att vi fick sitta ute. När vi var färdig med uppgiften vi skulle göra, så satte vi oss i gungorna. Jeeeij!  Allvarligt.. jag vet inte när jag senast suttit i en gunga.

(Tjejen med den blåa toppen på bilden är Azra, mitt fanskap)

Ikväll igen drog jag iväg med julia till hästarna och red. Jättekul, men jättevarmt.
(på bilden med skogsstigen är vi ute och rider. Jättemysig skogsväg)

Nu ska jag försöka skriva lite på femte kapitlet om idioterna...

Godnatt!
// MalinNattens riddare!

Julia och jag var ute och red ikväll. Klockan blev 12 innan vi hann hem. Det var så otroligt vackert att rida kvällstid/nattetid. Månen lyste som en stor orange/gul boll och det enda som hördes var hästarnas hovar. Såå härligt. 
   Var dock lite nervös över att bilen inte skulle starta när jag skulle hem. Den har förmågan att bestämma själv, om den orkar eller inte.

    Hem slapp man i alla fall och nu sitter jag här och bloggar då jag egentligen har annat att göra. Som t.ex sova.

  Här kommer en bild som jag fotat med den nya telefonen. Kanske jag i framtiden kan använda den att fota med. Lite dimmig bild... så jag fick öka kontrastet en aning. Nåja... och inget smink har jag på heller... så jag ser halvdöd ut.Gonatt! // MalinHär ska man skriva rubrik... men som ni kanske märker så orkar jag inte.

   Ska dra iväg på finska kurs vilken minut som hälst. Tänkte kanske föra över lite mera musik på min telefon.. men jag tror inte min dator vill samarbeta, så jag låter bli.
   Ikväll ska jag och en kompis (kanske) och rida. Det blir nog en nattlig ritt, eftersom finska kursen slutar någon gång efter 9.

    Bye! // MalinNy telefon, nytt kapitel, nya kläder!

Ny, nytt, nya! Har ni hört något trevligare!

För några dagar sedan så köpte min syster en ny telefon. En nokia 3600 - slide. Visst blev jag då också sugen på att köpa en ny telefon. Jag kunde inte jämföra med min syrra om "vem som var mer i behov av en ny telefon" då vi båda haft våra gamla telefoner lika länge. (Det är ett evigt tjaft om dessa jämförelser på saker och ting)
     Nåja. Hon kom hem med sina nya rosa telefon och var skitstolt över den. När det kom till den delen att starta upp telefonen så var pappa, jag och min syster helt in i allt tjafsande om hur allt skulle vara hit och dit...  blabla..
    Pappa stänger som vanligt ut precis allt man säger.

   Jag (en stund tidigare):  Nu tar jag telefonens hörlurar och överföringssladden för att föra över musik till telefonen... Kan du ge telefonen åt mig så att jag kan börja föra över musiken?
  Jag (ännu senare) : Pappa! Hallå? Telefonen? Kan jag få den nu så att jag kan börja föra över musiken... annars tar det hela kvällen innan vi blir färdiga.

     (Min syster håller på att bli galen då hon aldrig får sin telefon. Samtidigt försöker jag fråga henne vilka låtar hon vill ha på telefonen)
     Pappa (en stund senare) : Nåh! Har ni redan slarvat bort datakabeln till telefonen? Å var e hörlurarna?
     Jag : Jag sa ju att jag tog dem till mitt rum.
    Pappa: Inte kan du ju ta telefonens hörlurar och sätta i din mp3-spelare. 
   Jag: Vafan snackar du om?   (jag står som ett frågetecken... ) (ännu ett bevis på att pappa inte lyssnar)

        Som vanligt ska pappa "testa" att sända ett sms med den nya telefonen till min telefon. Bara för att försäkra sig om att inget är fel på syrrans nya telefon (av någon orsak så gör pappa detta alla gånger en ny telefon kommer till huset)
Pappa sänder ett meddelande där det står: Test
Jag trycker på replay-knappen och svarar: Jaja, ge hit telefonen nu någon gång!

     
Konstigt nog så kommer inte meddelandet fram till min syrras mobiltelefon. Efter en stund får jag ett meddelande till min telefon från Azra där det står typ: Vadå "säkert inte"? Jag hänger inte med.
      Jag ringer upp Azra och frågar henne om det hon sände till mig.
      Detta har hänt några gånger tidigare. Min telefon brukar krångla och sända meddelanden till vem som hälst. Oftast sänder den meddelanden som annars legat i "utkast". Meddelandet kan åka till vem som hält i telefonboken. Gissa om det är roligt. Det var det som hände när jag skulle skriva till min systers telefon. Isället fick min kompis ett meddelande där det stod : Säkert intenokia

     På grund av detta fick jag nog av min telefon och var dagen efter och köpte en ny telefon. En nokia 3600- slide (svart) samma som min syster men svart.... *suckar*  

När jag kom hem från affären så var jag inte det nöjdaste med telefonen. Bara innehållet. Jag kunde ha tänkt mig en helt annan telefon.... men det fanns typ inga andra telefoner i lagret så det blev en likadan som systers. Så... nu får jag stå ut med att använda denhär telefonen tills den börjar jävlas.   (bilden lånade jag från google)
   

SÅ! Nytt kapitel... alltså..  jag har nu laddat upp ett nytt kapitel på boken "Idioter, jag älskar er!"  Varsågoda och läs!

jag har också hunnit shoppa sedan jag bloggade sist... eller kanske det t.o.m. var före det.... jaja... skitsaksamma...  -.-

NO PICTURES TODAY EITHER  .... SORRY...

// Malin