Vad jag göra?

Så, vad har jag gjort under de senaste dagarna nudå? Ridit, solat, festat,  vattnat hunden (allvarligt talat), läst en bok, spelat gitarr, degat framför datorn och tv.

    Jo! Igår var jag ute och vinglade med två vänner. Den ena vännen har just fått körkortet och egen bil så vi var som sagt ute och vinglade med den hennes bil. Vi hann hann vara till många ställen. Nämpnes, Kaskö, Vargholmen (nästan... vi kom inte hela vägen fram) Lappfjärd, Kristinestad, Carlsro och hem.
    Fy fasiken vad Carlsro är läskigt. Det ger en dåliga vibbar. Det måste nog spöka på det stället.

     Mamma och jag satt och diskuterade vår hund (Anni) idag. Vår hund har nämligen blivit lite fetare på senaste tiden, och pälsen hänger lösare kring halsen än vanligt. Det ser så sjukt ut när man nästan kan vrida pälsen nästan ett helt varv runt hundens hals.
      Jag sa åt mamma att Anni ser ut som en Golden retriever när hon ligger, men genast när hon stiger upp så är det som om benen på något sätt blivit förkortade. Blivit avhuggna på mitten. För det ser ut som om hundens kropp tillhör en stor hund medan benen ser ut att tillhöra en tax.  Jaja.. nu ska jag sluta tala illa om min hund. För hon är ju trots allt den absolut bästa hunden som finns.

    Alltså hej!

Ojojoj. Måste verkligen börja blogga nu så att denhär bloggen inte går under... 
Sorry. Måste kila...syrran ska å rida. (Det får man ju bara inte missa.. haha)Ööh

Just det! Det är de rätta bokstäverna! "ööh". Jag har ingen aning om vad jag ska skriva om idag. Eeh.. i natt.. menar jag.
   Sitter och kollar "Bridge to Terabithia", men tiden tog slut på mega-video. (ja.. jag kollar på den online på nätet) Så... nu måste jag vänta 54 minuter innan jag får fortsätta att se filmen.
      Så... vad gör man då? Sover? Njaa... inte så trött. Läser andra bloggar? Nja...nä. Så. Nu är jag här. Inloggad på min egna blogg. Läste nyss några gamla kommentarer... och en ny kommentar. Kommentaren bestod av tre bokstäver. "ööh".
Duktit att orka besvära sig med tre bokstäver. Nåja. Ööh beskriver faktiskt mig när jag läste kommentaren. Så det var jätteduktit egentligen. Synd att personen var anonym... hmm...Glad att NÅGON läser denna förbannade blogg iallafall.

    ...JEEIJ! 20 minuter kvar tills jag kan fortsätta att se filmen! Medan de 20 minuterna går, så kan jag berätta kort vad jag gjort idag. Punktvis.

           - Vaknade
           - Åt frukost. Rostat bröd med ägg på. (Azra äger på att göra äggröra)
           - Planerade lördagen.
           - Gick in till centrum med Azra. Åt glass, panini m.m.
           - Handlade
           - Hemma igen. Städade.. (otroligt! jag vet!)
           - Ja... och nu sitter jag här.


    WOHOO! Movietime! 

Hmm... hejdå.. I guess.... 
          
 En hel bio...

... för oss själva! Wohooo!
      Azra jag och Alisa skulle på bio igårkväll. Det var filmen "He's just not that into you". (översättning : "Dumpa honom" ... Yess! det var den absolut korrekta översättningen... hehe.. not. Kanske närmare fortsättningen på meningen.)
      Nå, iallafall. Jag tror att Bion i Närpes håller på att gå under. Det var helt proppfullt i biosalen... för att Alisa jag och Azra fick själva fylla ut den. Vi satte oss i mitten av biosalen och skrattade och tjattrade och hade jättekul. Ungefär som om vi paxat bion för oss själva. Otroligt kul!  Vi behövde inte precis vara rädda att skämma ut oss där vi satt och pladdrade genom hela filmen.  Jag hade en jättebra kväll!
      Före biobesöket så var vi och åt pizza och hade det allmänt trevligt. Det regnade dock när vi skulle gå till bion.

      Förresten! Leila! Jag har ritat färdigt din bild. Den är inglasad och allt! Nu ska den bara levereras till ägaren. :)

Här sätter jag upp trailern till filmen som vi såg på bio. Det var en jättekul film i sig, men jag vet inte om jag kommer att se den igen någon gång. Kanske... kanske inte. Den får 3/5 toasters. Den var sådär typisk amerikansk.  Men nog var det kul att sitta och se på film med sina två vänner och ha hela bion för sig själv. Kalla det filmkväll!

   En Taylor Lautner färdig!

Jag tvingade mig själv att göra färdigt teckningen. Nästan alla teckningar jag gjort hittils så har lämnat på hälft. Just därför bestämde jag för att tvinga mig själv att göra färdigt åtminstone en teckning färdig. YESS!  Nu åkte min lilla Taylor upp på väggen. Bytte ut gamla Chad mot nya lilla Taylor.  Det var verkligen dags att byta ut Chad. han ritade jag i typ 8:an tror jag.  Jisses, det är många år sedan. Han ser förskräckligt ut. Platt och hjärndöd.  Jag är så glad att jag fick något nytt och fräsht att sätta upp på väggen. har redan planer om vad som ska hamna upp bredvid Taylor.  
    Jag lovar mog själv att jag imorgon skall rita färdigt Leilas teckning som hon borde ha fått för typ en månad sedan eller nåt. Dumm dumma mig.  Måste helt enkelt få teckningen färdig. tay

    OBS! Ignorera den svarta fläcken på bilden. Leilas teckning råkade ligga under. Så jag var tvungen täcka över den. ingen överraskning annars.  :)


  // MalinJag...

Namn: Malin
Smeknamn:  Har inga just nu.. men jag har haft några... när jag var yngre. Bl.a. Mallo och Mapa.
Sysselsättning:  Plingar på min gitarr, ritar, rider, slappar
Bra egenskaper:  Rätt så kreativ, ganska optimistisk och glad.
Dåliga egenskaper:  Avbryter folk i samtal och är lat.. glömmer också bort tider ibland. (är som lite efter..)
Linje/klass:  Börjar gymnasie 3:an i höst.
Hårfärg: Min egentliga hårfärg är brun/blond. Just nu har jag mörk-mörk-brunt hår p.g.a missfärgning.
Ögonfärg: Blågrå.
Skostorlek: 38-39
Civilstatus: Singel
Födelsedag: 29 Maj 1991
Stjärntecken: Tvillingarna
Född: Finland
Bor: Finland

Högerhänt eller vänsterhänt: Högerhänt
Husdjur:  Anni (hund)
Hur lång är du? - 175 (tror jag)
Vad vill du bli när du bli stor? - Stor? Jag vill inte bli längre än vad jag färdigt är... 
Hur många syskon har du?  2 stycken. En äldre bror och en yngre syster.
Vad är det senaste du sa till din pappa? - Ta den förbannade minnesstickan. (något liknande)
Vad är det senaste du sa till din mamma? - Mmm..
Vilken mat lagade din pappa senast? - Pomfritt och korv...
Vilken mat lagade din mamma senast? - Sorry.. mamma jag minns inte. Kan det möjligtvis ha varit makaronilådan?

Hur många ställen har du bott på? - 3 (om man räknar med där jag bor nu.)
Vilken familjemedlem är snällast? - Eeh.. jag?
När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon? -Jag spelade gitarr för min syster, men hon shasade bort mig.
Favoritskor: Mina jesustofflor.
Favoritbyxor: Stuprörsbyxor.  (har faktiskt ett par utsvängda som jag liiker jättemycket.)
Favoritsiffra: 18?
Finaste killnamnet: Edward och Jeremy
Finaste tjejnamnet: Zelda
Favoritdjur: Apa då, om man nu så tvunget måste välja
Favoritdryck: Vatten
Favoritdryck (alkohol):  Smirnoff
Favoritsport: Hästhoppning och en del bollspel (där bollarna inte attakerar en)
Snabbmatsställe: Hesburger och Subway
Favoritmånad: Maj och Juni
Band/artist:   Kan inte plocka ut några speciella.. men okej.. Mcfly lyssnade jag senast på. 
Film: Twilight, Peter Pan (2003 års filmatisering), Australia, Benjamin Button, She's the man, Bruce den allsmäktige och Hidalgo, Flicka och December boys och Harry Potter filmerna och ja.. ni förstår.. jag kommer räkna upp varenda jädra film som jag någonsin gillat.
Frukost: Toast med blåbärssylt på. (ganska ovanligt... men jag hittade inte någon annan sylt och jag orkade inte med ost denna morgon.)
Tecknad figur:  Bart SimpsonHisin gitarrin... men det är en tjej...

Wohoo! Nu står Bella vid spegeln i hörnet av mitt rum. Hon ser ut att trivas. Som sagt så fick hon heta Bella, min vackra, nya, glansiga och rödbruna gitarr. Jag är såå lycklig!  Bara för att... så ska jag sätta upp en bild pbellaå gitarren. (min gamla gitarr "Mandy" i bakgrunden)
      Av någon orsak så döper jag mina gitarrer. Någon annan som gör det? Jag tycker det är lika självklart  att döpa dem som det är med båtar. Lika självklart är det att de har flicknamn, precis som det är med båtar. Nåja. Jag har ju "bara" två gitarrer, och båda ser ut som "tjejjer". Kanske om jag hade köpt en mörkblå eller en svart gitarr så fick den fått ett pojknamn. Elgitarrer är killar, hela bunten.
    
       I vår dialekt som vi talar här i Närpes (säkert finns det flera dialekter som gör samma sak) så är det självklar att många saker och ting får benämningen "han" och "hon". Men i stället för de orden så säger vi "hande" (han) och "honde" (hon).  Då beror det dessutom på om objektet man menar är nära och längre bort. Precis som "denhär" (då står man förmodligen och håller i objektet) och den där (då kanske man pekar på ett objekt som är en bit ifrån.)  Så det blir liksom.. alltså ska jag verkligen förklara dethär...
Nåja.. alltså längre borta - hande, honde och hede. Här (jag håller i) - hison (hon) , hisin (han) och hitche (det/den här). Krångligt? Nää.. inte egentligen. Det är så självklart för mig och dessa andra i bl.a Närpes.

   Varför krånglar jag på om det här.
      Jag kom nyss fram till att många ord som vi säger med -in i slutet, så får benämningen hisin,/ hande (han)
T.ex. hisin/hande gitarrin (den här gitarren)  och  hisin/hande stolin.   (den här stolen)

      Ska jag försöka komma på ett exempel på hon benämningar?... hmm... (alltså vem spenderar tid med att sitta och läsa sånhär skit?)
      Okej...  hison/honde katton (denhär katten) och hison/honde dören (den här dörren)

    Det återstår bara "hitche/ hede" uttrycket.  Det är exakt samma som den/det.  anka
Exempel:  Hitche/hede golve  och hitche/hede draperie (det här draperiet)
     

 Nä nu räcker det...  (om jag inte sparar det här inägget snart så raderar jag hela skiten.)

// hälsingar från bil-ankan. 
  
 Smiile! *KLICK*

      Jag har kommit fram till att min blogg är ganska meningslös utan bilder. Själv tycker jag att en blogg ska innehålla ganska mycket bilder för att man ska få någon bild om hur ens liv är. (eller vad det nu är man skriver om) Vad gör jag själv? Jag har inte satt upp en bild på evigheter. Nu får jag allt skärpa mig.

    Men... då kommer man till det problemet... ingen vill vara med på bild eller så är kameran ur funktion eller så har man inte tvättat håret på ett visst antal dagar, så man ser ut som svinstian själv.  Just nu ligger jag i problem nr 3. Säkert finns det mer att haka upp sig på. Försökte ärligt talat ta någon "bra" bild på mig själv. (jag lovar att jag försökte). Det slutade med att jag gjorde fula miner, för att jag inte fick till ett enda bra foto. Måste verkligen gå i duschen imorgon.  (ojoj.. stackars er.. jag som tänkte visa kläderna som jag shoppat senast.. och det är ju också evigheter sedan jag var på den shoppingturen.) Snablar... det säger jag bara...

    Nu ska jag dega framför datorn... ska titta film.  "First Daughter" heter den. Hoppas den är bra... annars...Hallelujah...

Ofta när mamma sitter på datorn så hamnar hon precis som jag in på youtube. På senaste tiden så har hon lyssnat ganska rejält mycket på sången "Hallelujah".  Detta a hon nyss när hon ännu en gång gick in på youtube.

   Mamma:  Jaha. Nu var man in på hallelujah igen.
        (Samtidigt som hon rullar ner bland olika youtubevideor.)
   Mamma:  Vem ska få sjunga hallelluja den här gången? 
   Jag: Hahaha! Det där åker upp på bloggen!
 
Ja du mamma... du har en hel del att välja mellan. Men snälla spela inte sönder låten.Så är det bara!

   Azra kommer hit idag! Vi har paxat denhär dagen eftersom hon är ledig. Måste verkligen träffa henne nu! Hon får säga vad hon vill. Hon ska hit. Nu. 
   Satt nyss och läste egoinas.blogg.se  eller egoinas.se (samma sak) Alltså, skitkul blogg.  Jag som ska föreställa vara optimistisk blir i jämförelse med henne negativ. Måste göra något kul av mitt liv nu alltså.
    Kanske jag ska kasta mig utför balkongen rakt ner i grönskan och ha hunden att fota. ? Problemet är att hundar inte kan fota. Så det blir inget av den saken.

    Nåja. Hittade faktiskt just bilden som jag redan håller på att rita av. Den sprang bort liksom och gömde sig. (blev medlem i försvunna-saker klubben)  Men jag kom på den! Det syns att den var nybörjare på att gömma sig.  "HAHA FOUND": (skrev det högst opp på bilden med stora bokstäver.  (WOW vilken nyhet)

     NU flyger det ett flygplan över himlen. Eller kanske det är en varuvagn. haha...


Alltså... jag glömmer jämt vad det är jag håller på med. Så jag stannar alltid upp och tänker: "Vafan var det jag höll på med nu igen".  Precis det hände nyss.Flabb flabb!

Här sitter jag och skrattar (i smyg). Alla andra sover, förutom jag då förstås som sitter och skrattar åt några otroligt humoristiska bloggar. Lade nyss till de tre bloggarna i bokmärkslistan, så att jag har något att läsa framöver...  på tal om att läsa.. jag borde läsa på körkortet. Snablar. Det känns trögt. Jag fick ju (nästan) panik senaste gången då jag loggade in på ajokaista.com. (man skulle göra något bildspel och jag missade typ 17 stycken av bilderna och 6 stycken fel på teorifrågorna). Det gick ju så himmelens snabbt att jag fick panik och satt tomt och stirrade på datorn. Tog om det två gånger till, då gick det bättre. Men inte bra precis. Måste nog börja plugga i den 200 sidors långa bilboken.  Ren panik. Jag måste hinna ta körkortet innan Juni är förbi. I Juli har bilskolan stängt. Mera panik.

     Nåja. mera på tal om att läsa...
 Jag har börjat läsa om boken New Moon. (på svenska:När jag hör din röst) Jag har den på svenska. Man kan fråga varför jag började läsa om den. jag har ju redan läst den för inte så länge sedan.  Tanken var nog att börja läsa Twilight igen, men den boken har jag juh lånat ut till en som var (just då då jag ville börja läsa så VAR hon) på klassresa och inte hade möjlighet att lämna tillbaka boken för den tiden. Så.. jag tog tag i den andra boken och började läsa den igen.
   (Just nu undrar jag varför jag skriver dethär.. ) Boken är lika bra som alltid. Är på sid 143. Jeeeij.

    Så.. vad ska malin göra nu? Vilken dum fråga. Jag ska gå och lägga mig! Klockan är ju för fasen 02.02.  Fick nästan en chock.

       MÅSTE BARA BERÄTTA DETHÄR. (helt löjligt)

 Min mamma och min syster så var inne i en affär idag. De berättade den lilla historien när de senare plockade upp mig från sjukhuset (jag har varit och tagit bort blindtarmsstygnen på magen! WOHOO)  Tidigare under morgonen när vi körde iväg hemifrån med bilen så såg jag några lustiga situationstecken på himlen (moln formade som = " ) Vi hade lite kul över molnen då min syster trodde att det var ett flygplan som format dem. (Jag tror dock inte på det)
   Nåja..  De lastade av mig vi sjukhuset och själva drog de till affären.
   I affären så finns det ett tillhörande "växthus" som är ihopbyggt med affären.  (några känner till... Halpa Halli) Så.. i växthuset så finns det trädgårdsaker och andra tillbehör. Golvet i växthuset är (vad heter det... jag kan för allt i världen inte komma på vad det heter.. ) väg.  Ni vet... grå väg.  Lite skröpplig sådär.. 
    Min mamma och syster gick in i växthuset och vandrade bland hyllorna när ett ljud som låter som ett flygplan plötsligt närmar sig. Mamma och min syster tittar uppåt mot taket med stora ögon.

      Mamma säger:  Ojoj! Nu är det nära (syftar på flygplanet)

Några sekunder senare dyker "flygplanet" upp. Det visar sig vara en dam som kommer och skjuter på en varuvagn (inte en liten kundvagn, utan en varuvagn som biträden använder) som för väldigt mycket oväsen när det skjuts över väg/golvet.  Mamma och syrran börjar gapflabba över deras "flygplan" förstås.  Jag skrattade lika mycket när de berättade om flygplanet i affären. 

    (nu hoppas jag att ni också tyckte det var roligt.. annars har jag bara gjort bort mig..  
     äh... skit sak samma om ni skrattar eller inte. Dethär är vår familj i ett nötskal)

  Gonatt.Helt lycklig!

Är jag grymt sjuk eller är det helt fel att vakna upp hur lycklig som helst? Någongång i morse drog "hela" min klass iväg på klassresa UTAN mig, men ändå är jag såå lycklig! Vaknar opp och nästan "hoppar" ur sängen. Sjunger med till musiken som spelas på datorn. Kanske är jag lycklig just då jag vet att jag inte behöver ligga på marken i sovsäck de kommande dagarna i minusgrader. Haha! Okej... nu är jag nog lite skadeglad iallafall.

      Nåja! Nu ska jag äta något ritkigt smarrig frukost. Sedan ska vi se vad jag kan hitta på.
Labyrint med bara stopp.

Just nu känns det som om jag är fast i en labyrint. Vad jag än gör så måste jag ha hjälp eller så är jag helt enkelt hjälplös.
Om jag ska göra något så orkar jag inte göra det så länge och då måste jag hitta på något nytt att göra. Eller så ORKAR jag helt enkelt inte göra det. (detta p.g.a. att mina magmuskler och "ärret" strejkar, de samarbetar helt enkelt inte)
     - Ska jag spela gitarr? Nä.. jag orkar inte lyfta gitarren..
     - Ska jag sjunga singtar? Jag orkar inte sjunga så starkt som jag vill. (magmusklerna behövs)
     - Ska jag rita? Jag orkar inte sudda. Jobbigt.
     - Ska jag printa ut en ny bild att rita? Nä justdt... det finns inget photoshop på datorn som är kopplad till printern. Vad innebär detta? Jo.. att jag inte kan printa ut bilder i svartvitt! (ändrar bilderna från färgade till svartvitt på photoshop) När har en printer senast haft problem med att printa ut bilder i svartvitt???!! ( enligt mig är alla printfanskap svartvita)
     - Ska jag gå och hälsa på hästen? Orka gå över vägen liksom... haltandes dessutom. Man kan ju snubbla på vitstrecket.
     - Ska jag se på film? Orka sitta stilla ihopkrökt.... dessutom vet jag inte några bra filmer...
     - Ska jag skriva ett blogginlägg? Om vadå?
     - Ska jag fota mina kläder som jag shoppade för en mindre evighet sedan? Jag lovade ju dessutom...  NÄ! Inte kan jag stå och fota mig själv när jag ser sååå snedvriden ut.
     - Ska jag flytta min bärbara dator till skrivbordet, så att det blir lättare att sitta vid datorn? (jag har datorn på en pall just nu) Då måste jag fråga pappa.... (en stund senare) ... Nej.. pappa orkar inte flytta datorn.
     - Ska jag komma på något mer att till "Ska jag..?"     ORKAAA!

  Nä.. nu ska jag orka gå och sova... Gonatt..
New Moon

Fick lite sällskap av Azra och Alisa idag. Ganska kul att få träffa någon utanför huset. Har fått använda skrattmusklerna en hel del. Bra/dåligt?
Så... vad har jag gjort idag..? Jag har ritat, sett filmen "Yes Man", sett filmen "Twilight" (igen) och sett en hel det klipp på Youtube. Tack gode Människa som skapade Youtube!

Azra visade mig trailern till New Moon filmen. Oj sheet vad jag längtar!

   Jag kan uppdatera er med bra filmer under de senare dagarna... eftersom det enda jag kommer att göra är att kolla film och ge "väderleksrapporter" åt mamma... (eftersom hon vill att jag ska gå ut och röra på mig lite också... kanske hälsa lite på häst-grannen) Längre än så går jag inte med mitt "sneda" jag.