En liten sneak peak på vad jag och Steffe gjorde idag.
Stack aningen spontant iväg till Ikea idag och kom hem med den här!

 

Men vad ska jag fylla de högra hyllorna med?
Damsugaren suger. Om inte så suger den i alla fall. (If you know what I mean...hehe)

Plötsligt skulle vi få främmande idag, och på 20 minuter blev den (golvfyllda) horisontella garderoben vertikal, golvet blev damsugat, sängarna blev bäddade och disken diskad.

Tadaaa! Någon borde hota med att våldsgästa nästa gång vi bör städa lägenheten. Det går så jäkligt smärtfritt och snabbt.


Sådär annars, så satt jag nyss med Leila och Azra och tittade på Kroatienbilder och kan inte låta bli att sakna värmen och sommarkänslan.

När måndag kommer och det känns som att du ligger på botten i en brunn. Jag är måndagens Samara.

Fingrarna känns smått stela efter lördagens fotograferande på Vasa Nations årsfest. Kan fortfarande inte riktigt förstå hur jag lyckades fotografera exakt 1000 bilder. Blev smått chockad när jag väl bestämde mig för att "nu får det räcka" och tittade ner på kameran för att kolla antalet bilder. 999 stod det. Hur i hela helvetet, tänkte jag. Det var nu som tusan. Jag måste ju fotografera en bild till. Knäppte av en sista bild på Camilla och Katrin.

Nu ska jag försöka ordna upp bilderna, men först ska jag släpa mig iväg till affären.

Ha en fortsatt trevlig måndag.

 
En liten bit snö.

Försökte verkligen idag. Jag tvingade ner kameran i väskan i morse och bestämde mig att faktiskt gå ut och fotografera även om vädret verkligen inte var på min sida; snöblandat regn. Aningen uttråkad gick jag en runda på stan i jakt på något att klicka fast i kamerans minneskort.

Ingen av bilderna är riktigt lyckade/intressanta, men eftersom jag faktiskt ansträngt mig idag så ska ni få en drös med bilder. 

 
Så sant så sant!

Why I use subtitles
Jag sa ju att jag skulle göra plättar.


Jahap. Då är det bara att börja på då.


Ser ut som om jag har rört ihop rätt ingredienser i rätt mängd.


Det är kul att vända plättar! Det är ett tecken på att den snart är färdig!


Medan man väntar kan man t.ex dansa till musiken som spelas i bakgrunden.


Eller så kan man också reta er med glass!


FÄRDIG! Nom-nom-nom nom....


Öppnar kylskåpet för att sätta tillbaka mjölken och upptäcker ett intressant mönster. Hmm?
Lord of the Nerds!


Azra och jag har nördat stora delar av veckan framför PlayStation 3 med spelet Lord of the Rings: War in the north. Så förbaskat roligt. Det är så kul att man kan uppleva spänning, fara, äventyr genom att sitta i soffan med en kontroll i handen. Rätt så patetiskt, men jäkligt underhållande.
Man hör på Azras och mina konversationer att vi blir allt mer nördiga, speciellt när vi börjar prata om "Levels" och "armor" och "health-potions".

Ikväll har vi bestämt oss för att se första filmen av Lord of The Rings.

Men nu ska jag göra något så alldagligt som att gå och handla. Jag har bestämt att det blir plättar idag. Löjligt glad över det faktum att jag bor själv och kan köpa i princip vad för mat som helst utan att någon säger emot. 20 påsar godis om jag så skulle vilja. Tur att man har lite mera vett än så.Jag är vaken. Och klockan är halv 7.

Hur mår ni idag då denna tidiga morgon?
Jag mår ärligt talat skit. Vilket jag kände på mig igår att jag skulle göra idag. Därför tog jag också in den där Coldrex-tabletten för att möjligtvis kunna hoppa över förkylningen. Men si nej.

Jag har svettats som en gris hela natten och vridit och kastat mig runt sömnlös i sängen. Nu efter en dusch och lite frukost känner jag mig snäppet bättre. Jag SKA jobba idag och verkligen inte ligga på latsidan. För jag har faktiskt inte feber, eller hosta, eller brännande hals. Bara rosslig näsa och skitkänsla.

Idag ska jag spendera dagen med att leka med 3 år och yngre barn, det sa i alla fall tanten från Seure igår i telefonen. Det oroar mig smått att jag faktiskt ska sitta med så unga barn idag, men någon gång ska ju vara den första.

Usch. Müslin som är kvar av min frukost har blivit en mjuk gröt tillsammans med mjölken.

Förhoppningsvis blir dagen bättre.
When your imagination saves your day.
I think...
Empire of the Sun - Filmrecension

Har ni någonsin varit med om att ni någon gång som yngre sett en film som ni blivit fascinerade av, men aldrig snappat upp filmens namn, skådespelare och dessutom glömt delar av filmen, vilket gör det omöjligt att veta vad filmen i stort sett handlat om?
Jag kommer ofta ihåg filmers handlingar, men som barn somnade jag jätteofta på soffan framför tv:n, då ingen annan hade orken att se på film med med till slutet. Såklart somnade man som 10 åring framför långfilmer på över 2 timmar som sändes på tv och gick över 12 slaget.

Alla dessa gamla filmer fastnar ändå på något sätt. I alla fall till viss del. Detta har gjort att det då och då ploppar upp stillbilder eller scener från någon gammal film upp i mitt huvud, och det känns stört-omöjligt att veta vad det är för film. Jag kommer endast ihåg känslan, miljön, detaljer och ibland den karaktär som råkar vara i bild just då. Namn, och sådant har jag glömt.

MEN! Då finns den fantastiska dagen då du på något konstigt sätt kommer över en gammal film igen och du förstår varför du ibland får en bild upp av t.ex: "En pojke som står mitt bland en massa dyrbara saker som blivit placerade på en ödslig arena någonstans ute i en öken. Pojken ser ett stort ljus borta vid horizonten och står och beundrar ljuset".

Här har ni filmen!

EMPIRE OF THE SUN

"Empire of the Sun" kom ut 1987 och är regisserad av ingen mindre än Steven Spielberg. Filmen är till viss del en krigsfilm men kretsar kring en rikare engelsk-medelklass pojke i yngre skolåldern som tar oss genom filmen med häpnadsväckande livsvilja och hopp. I början av filmen får vi se den unge flygplansintresserade Jamie Graham (Christian Bale) som bor tillsammans med sina föräldrar i Shanghai. De hör till de rikare och har även betjänter, som den unge Jamie ofta retas med.
China och Japan är dock i krig och när USA och England också ansluter sig till kriget ockuperar Japanerna Shanghai. Under oroligheterna tappar Jamie bort sina föräldrar i massflykten och han strövar en längre tid runt ensam i sitt övergivna hus tills det blir brist på mat. När han tar steget ut på gatan verkar inget vara som förut.
Han ansluter sig desperat till två amerikaner som även de försöker överleva kriget.

Dessa hamnar alla tre in i ett läger tillsammans med andra amerikaner och engelsmän. Trots de dåliga omständigheterna och lägrets kondition kämpar den unge Jamie, som fått smeknamet Jim, efter friheten och överlevnad. Han blir något av ett hopp för de andra i lägret, då han är den enda som försöker se saker och ting på den ljusa sidan. Lägret ligger beläget strax bredvid ett litet flygfält där japanerna förvarar några mindre bombflygplan och Jamie är väldigt fascinerad av dessa maskiner.
Dock väntar han på den dagen då han ska få se en äkta P-51:a som han själv har i miniatyrformat med sig som en av sina viktigaste ägodelar.

Nu vill jag inte avslöja mer.

Själv anser jag att filmen är ett riktigt litet fint mästervärk med typisk Spielberg-musik och stil. Den blir aldrig tråkig, då det ständigt händer något nytt för den unge Jamie som genom hela filmen springer på en smal livslina som om han skulle kunna dö vilken sekund som helst. Varje gång han klarar något så bygger man upp ett litet hopp om att han kanske kan klara sig ändå.

Den unge Christian Bale visar redan i den här filmen stor skådepelarförmåga och jag fattar plötsligt varför han just ligger på toppen i dagsläget.

Filmen är absolut något av en storfavorit för mig och jag uppmanar er att SE DEN!

Den får ett välförtjänt tal på  8,5/10
Funderar på vad jag ska göra idag. Vågar jag mig ut och handla?

Jag har i alla fall bestämt att jag ska göra lite photoshoppande idag, eftersom det inte kräver någonting av min ännu lite svällda fot. Tänkte också kika på någon film, vilken har jag dock inte bestämt. Funderar på att göra en filmrecenssion.

Nä, nu ska ja inte lova mer. Jag är nöjd så länge jag hinner diska lite och handla. Får hoppas att foten är bra tills imorgon då jag och ett par tjejer ska ha världens fest!
Något har äntligen hänt! Och jag tänker blogga om det!

Vi tre tjejer som bor här i lägenheten bestämde oss för att byta rum. Så igår drog vi igång med projektet och började plocka ihop våra saker och switcha rum. Det tog en hel del timmar, men vi fick det gjort. Nu är jag i Azras rum, Azra i Jeckas del av vardagsrummet och Jecka i mitt rum.

Här kommer lite flyttbilder.

Mitt förra rum med min orediga säng. Detta rum tog nu Jecka över.Vardagsrumsdelen.


Jag i mitt nya rum. Har förresten ingen aning vad jag ska göra med den stora vita väggen som jag har ryggen mot. Den är ödsligt vit.


Jeckas förra rum (halva delen av vardagsrummet), som nu blev Azras.
Hmm.. va är det här....Vah? HAHAHA! Coolt!

Råkade hamna på en blogg som visade skådespelare från filmer baserade på Astrid Lindgrens sagor. På bloggen fick man se bilder på stjärnorna från förr när de var med i filmerna och hur de ser ut nu.

Och jag kikar igenom några bilder och vissa barn visar en hel del likheter, och andra inte. Plötligt ser jag en bild på den lilla killen som spelar Jum-Jum i Mio min Mio.

Då kommer min fråga. Va? Oj,jäklar vad han är lik någon! Det där kan väl inte vara...? Va? ALLVARLIGT?!
Måste checka wikipedia.

Mio min Mio filmen var inte alls gjorda av svenskar, utan av britter! Det jag upptäcker är att lillkillen som spelade Jum-Jum, Mios bästa kompis är ingen mindre än:

CHRISTIAN "BATMAN" BALE!!

 

Hahahaha! Si där ja! Så kan det gå!
Heavy head & bad foot.

Igår var det jorden runt-sitz på Vasa Nation. Och jag var där.

Idag har jag ett tungt huvud och en dålig fot. Jag hade på mig ett par skor som hade ca 4cm klack (!!jag vet att de var låga!!) och jag trampade fel flera gånger på dansgolvet så att jag snubblade, och samma sak gjorde jag ute på isen.

Och idag är foten svälld. aj aj. Men gå, det kan jag även om jag haltar.

Så idag blir det att titta på Lejonkungen i tv och spela PS3 med Azra.

Ha det gött piipöl.Dear God, why does the snow look like Oboy?Här sitter jag vid datorn igen och försöker koncentrera mig på en sak i taget medan en massa olika fönster ligger uppe på datorskärmen. E-mailen, bloggen, spotify, vadihelveteskajaglagatillmiddag.nu , whatthefuckshouldilistentonow.com, rajalacamera.fi, youtube, bilder bilder och mera bilder. Samtidigt laddar en bunt med saker samtidigt. E-mail som ska proppas med bilder, photoshop som går trögare och trögare, bilderna som ska laddas upp på bloggen. Dessutom sitter jag och tvekar på om jag borde kika på hästanonnser idag igen. Till vilken nytta?  No idea.

Å var är 9gag.com? Jag måste klicka upp det också!

I alla fall. Jag har skaffat jobb och på torsdag blir det kanske min första arbetsdag på DAGIS! Wohoo!
Det första jag ska samla ihop pengar till är ett nytt kameraobjektiv. Kan visa er senare vilket jag kikar efter.

Spotify just nu: Jessy Moss - "White Line"Nu fään ska det bli fart på bloggfläsket igen!

Just nu! 

För en vecka sedan på "Stadin Kebab" i väntan på mat:


 

True Story

Snow..

 

Hittade detta på 9gag.com.

Lägg märke till att den var den skitiga snön är fotograferad. Utanför Glaspalatset i Helsingfors. Ja, det är såhär vår snö ser ut.