Jag borde ha tillräckligt mycket tid för att göra något sådant här. Jag måste bara hitta ett kontor, och någon att jäklas med.

Just some office pranks
Det VAR fint väder idag när jag gick ut genom dörren.

Har dock inget bevis.
Jag glömde kameran.
Så ni får helt enkelt bara tro på mina ord.Messy mess!

 

Sitter på XML-lektion och blir bara mer och mer bortråddad. BLÄÄÄÄÄHHH!
I'm LOST!Blanksteg.

Jag spenderade halva helgen hos Mari i Ekenäs, vilket var skönt. Kul att få se vit snö istället för brun som ombyte. Det är slasksnö i Helsingfors. Den fulaste snö av alla sorter.

För att göra dagarna lite intressantare, så sitter jag och kikar på hästar till salu. Förra månaden satt jag och såg på hundannonser. Nu är det hästarna som lockar igen. Tidigare i veckan kikade jag på hästar i Sverige. Dock är de inte tillräckligt intressanta, så nu flaxade jag över till USA, där man kan hitta allt.


Att köpa häst i Finland är jäkligt dyrt. Ett normalpris på en vanlig häst är ungefär 4000-8000€. Priset blir såklart högre ju bättre hästen är.

Åker du över till Sverige kan du få en lika bra häst för mindre än hälften av det finska priset. I USA är priserna snäppet lägre. Detta beror antagligen på att landet har otroliga mängder med hästar. T.ex den här fina damen på bilden kostade endast 600$ vilket är ca 470 €! Det är inte ovanligt att se intränade och fina hästar med ett pris lägre än 3000€.

Problemet med att köpa häst från USA är att det blir ganska dyrt och krånligt att frakta hästen till Europa. Plötsligt blir hästen flera gånger dyrare eftersom den ska stå i karantän, vaccineras, transporteras m.m. Blir hästen skadad under flygresan så ska du dessutom betala för veterinäravgifter.

Men, man kan ju alltid drömma.


Paint (Overo) Mare For Sale in Nebraska
bild från: http://www.equine.com/Det jag inte borde göra.

Medan jag väntar på pirogerna som håller på att värmas i mikron, så sitter jag vid datorn och kikar på hästar till salu på hastnet.se.

Jag ursäktar mig för att min blogg sjunker åt "intresseklubben antecknar"-hållet. Medan jag väntar på bättre väder och fotograferingsidéer så kan ni underhålla er med 9gag.com
Wise words Dougie. Wise words.

Azra och jag sitter och tittar på brittiska "I'm a Celebrity, get me out of here", där brittiska kändisar ska klara sig i australienska jungeln i några veckor utan att bli utröstad av tittarna. Varje dag får någon/några deltagare utmaningar som de ska försöka samla stjärnor i. Varje stjärna står för en portion mat. Utan stjärnor = ingen mat.

I detta avsnitt som vi satt och tittade på, i vilket endast 5 deltagare är kvar, ska de tävla i en frågesport. Den som vann skulle få skypa med nära och kära.

Orsaken till att vi tittar på showen är p.g.a Dougie Poynter, bandet McFlys bassist. Killen är galet rolig och håller verkligen stämningen i djungeln.
Här är ett roligt citat från Dougie när han berättade hur hans tänkande och koncentration fungerar när han ska skärpa sig i en frågesport:

"My brain begins to work the stuff out but then kind of like half way trough starts
wandering off...and it's like..oh! Unicorns!"
- Dougie Poynter

Någon som känner igen sig?Mängden fotobloggar!

Azra och jag sitter och diskuterar bloggar, fotobloggar, fotografer och mängden av dessa. Azra visar ett missnöje med att flera av de bloggar hon brukat följa har blivit tråkiga.

Jag: De finns så sjukligt mycket fotografer nuförtiden. Å en massa fotobloggar!

Azra: Ja! Till exempel den här (Azra visar mig en fotoblogg). Hon brukade ha massor med fina bröllopsfotografier. Nu laddar hon inte upp dem längre!

Jag: Kanske brudparen inte vill bli utsatta på en blogg.

Azra: Å den här fotobloggen! Hon e jätteduktig på att fotografera. Men nu fotograferar hon bara sin dator och sin katt! Den där satans katten! Se på den! (Azra pekar på katten)

Jag skrattar åt Azras pessimism.

Azra klickar in sig på en ny blogg.

Azra: Hon här är ju alltid rolig! Men det enda hon bloggar om nu är sin jäkla hund! Den till och med gästbloggar!
Se på den!
(Azra pekar på hunden) Den har till och med samma frisyr som vår anonym (en gammal lärare). Triangelformat och allt!

Hahahahaha! Även en Azra på sämre humör har bra humor.Bilder från gårdagen när vi var till en koreografisal i Töölö, för att Azra skulle dansa.När Malin skulle färga håret.


Här får ni se en del av badrummet, samt en Malin som uttrycker sina känslor angående hårfärgandet som snart ska utföras.

 


Undrar om man får de fina tänderna på köpet?

 


En smått nervös Malin med seriösa puppy eyes undrar hur i helskotta detta ska gå...? (Åh härregud. Fattar inte att jag satte upp den här bilden. Hoppas den gör er dag!)

 


Färg i håret! AAAAAAAAAAH YEEEEEEEEAAA!

 


TADAAAAAAAA!

För att ha gjort färgandet helt själv så är jag faktiskt nöjd. Skulle dock ha varit kul om man också fått de fina tänderna på köpet. Men det fick man inte. Tyvärr. Bara så ni vet om ni tänker försöka färga håret själv.

 

 


Tänkte väl det att ni skulle vara nyfikna på vad jag hittade på REA. Här har ni den. Blusen från Zara.

Ha d gött!
Det är helt otroligt vad man kan åstadkomma när man minst anar. Typ idag. Därför var jag värd tre säsonger av SKINS. Lyckliga jag.

Man kan enkelt påstå att det är skönt med sovmorgon. Mindre skönt är det när man dödar sitt fina humör med att missa bussen. Fan. Humöret ligger på botten och man känner sig värdelös hela bussresan tills man upptäcker att läraren knappt har hunnit prata om någonting alls och att han har problem med projektorn för att han ska visa ett nyhetsinslag från SVT Play om bröstimplantat.
Medan man väntade satt jag och skrev jag en "att göra-lista" för att känna mig flitig och övervinna den låga känslan efter att jag missat bussen.
När lektionen var slut tryckte jag ner listan i jackfickan, samlade ihop all min envishet och flitighet och slog in det i huvudet och marscherade ut från skolan med bestämda steg.


Jag har nästan gjort allt på listan. Nästan. Jag gick inte till mataffären och köpte den efterlängtade juicen. Och det blev inga strumpbyxor.

MEN! Jag handlade det som stod på listan (förutom det ovannämnda) och jag kom ihåg att springa via Anttila och kika om de hade SKINS-serien på rea. Vilket de hade!

Sen drog jag hem. Diskade. Städade mitt rum, vilket var ett jäkla slit. Kämpade lite med bilderna som borde ha varit på väggen men som rasat ner. Rev ut de som gick att använda och satte upp dem på väggen igen. Damsög, vilket sällan händer.
Kladdade på en ansiktsmask för att känna mig duktig och satte kameran i laddning för att kunna ladda ur alla bilder.

Nu: SKINS! HERE I COME!!


Can I have a soul?

Steffe och jag var inne på DinSko i måndags för att leta skor på REA. Efter lite provande bestämde sig Steffe för att gå och fråga efter den andra skon av den skosorten som hon prövade (höger eller vänster, vilken det nu än är som de brukar ha fram i skohyllorna), samtidigt som hon behövde en sula att sätta i skon för att få den att sitta bekvämare.
Eftersom hon inte kom på vad sula var på finska, så tänkte hon att hon drar det på engelska istället. Steffe började skratta precis före hon skulle gå fram till disken och berättade att hon hade tänkt säga:

"Can I have a soul please?".

Jag önskar, elak som jag är, att hon skulle ha sagt det till tjejen i kassan. Då skulle jag ha kunnat vara skadeglad en vecka framöver. Dock fick vi i alla fall ha lite småroligt åt det på sidan om. För tänk om...
Murmeldjuret.

Jaha, då var man tillbaka i Helsingfors då. Det är svårt att ställa om tankarna och gå tillbaka till studielivet över en natt. Så det var inte så konstigt att man kände sig lite upphängd och nersläppt. För att komma igång ordentligt med 2012 så åkte jag idag efter skolan och köpte hårfärg. Försökte också se efter några kläder på REA, men som Steffe sa så har alla "tiny bitches" plockat ur alla storlekar, så att det endast finns L och XL kvar.
Hittade dock en blus, men inget att hurra för.

Sitter och kikar igenom kamerans bilder och upptäcker att jag knappt har fotat något förutom murmeldjuret och hästarna. Jag som hade tänkt fota tills kameran var full. Vad hände med det liksom?

Nåja. Här har ni det lilla söta och tjocka murmeldjuret. Helt otroligt hur länge vi har haft henne. Hon börjar bli gammal. Men man kan ju undra vilken gammal tant som springer efter bollar fortfarande?

Jag lovar. Hon är ett murmeldjur utklädd till hund. Hon lyckas nästan.Jag er jete aktiv jyst nyy...

21.7.2011 skrev min lilla syster detta och sparade det i min dator med filnamnet: buhuuu.
Av någon konstig orsak öppnar jag alltid filen i undran på vad jag månne kan ha sparat med det namnet. Lika snabbt trycker jag ner den igen med en irriterande suck.
Jag kommer spara den tills hon blir 60 och printa ut det som födelsedagskort.Här vill jag dela med mig av ett porträtt av Linnéa i sin "dagens outfit". Lägg märke till att hon har olika färg på ögonen och att hon har maskara. (Å sänker man huvudet och tittar på dataskärmen snett nerifrån så ser det ut som om hon skulle vara grön i ansiktet! Helt otroligt vad skärmar kan göra utan att man använder photoshop. Underbart.)