Bättre dag idag.

Mår så mycket bättre idag. Jag kan kanske till och med få något viktigt gjort idag. Äntligen. 
 
 Ett depressivt inlägg som ska påminna mig i framtiden om att inte festa mera.

Sitter i sängen. Gnäller och suckar över livet, internetuppkopplingen och rastlösheten. Jag har verkligen inte lust med något just nu. Ändå vill jag inte sitta här och stirra tomt framför mig. Det är så förbaskat jobbigt att grubbla i sin bakfulla ångest igen. Illamåendet är väl i princip borta, men frossan, känslan av ångest och tomhet sitter fortfarande i. Snoren hänger till knäna.
Visst är det kul att festa, men någonstans ska det ju straffa sig. Skulle jag behöva festa med mig själv och se på fjanten som babblar på om meningslösa oändliga saker, skriker mer än pratar, skrattar mer än skriker, hoppar runt som en antilop med hundra gånger adrenalin i blodet - då är jag inte så säker på att jag skulle orka se på. 
 
Så med bakfulle-ångest som sitter i en eller två dagar efter, kan jag inte annat än undra varför jag ens har vänner. 
 
Sedan blir jag ju alltid så grubblig över livet och världens existens när jag är bakfull. Så idag tog det hårt på att bo i Helsingfors. Jag saknar mina Närpes-vänner och jag saknar hem till mammas kram. Jag saknar också att ligga på golvet och gosa med hunden, bråka om vem som ska damsuga, springa och kika i det fyllda kylskåpet, brödrosten, att köra min brors ruttna och gamla volvo och undra om bensinen räcker till stallet när pilen är in på rött, sitta i soffan och se reklamerna rulla på de svenska kanalerna, reta min syster, gå till min bror och fråga vad han gör - även om jag alltid vet vad han gör, prata om allt och inget med mina vänner, dra med handen över en hästpäls, känna doften och stanken av hö och hästdynga. Samt saknar jag också att sitta på golvet i farstun och undra hur jag ska orka klä av mig de mängder hästkläder som jag så lyckligt spetat på mig på morgonen, men som känns som ett evighetsjobb att klä av sig när man kommer hem senare än vad det var menat. 
 
Jag saknar allt det där. Varma välkomnande kramar. 
 
Nu vill jag bara hem. 
 
Men visst var det roligt igår.
 
 
 
 
 
 Luggade mig själv och gav mig en spark i arslet.

Ingen trög måndag här inte. Bestämde mig för att vara aktiv idag, kanske lite sent påtänkt då jag steg upp så sent som 12 för att börja diska. Dagens lektion blev inställd på grund av att läraren var sjuk. Eftersom jag slöade bort morgonen, fick jag nog av mig själv och kastade mig framför diskhon, drog fram damsugaren och lyckades även byta påslakan och plocka upp i oredan.

Sedan slängde jag ut mig på gatan för att tvinga mig in till centrum och köpa en väggkalender med massiva rutor att skriva upp deadlines, träning (ja jag ska försöka börja på) och annat skolarbete. Samt kunna hålla reda på allmänna sociala tillställningar och alkoholfester som folk påminner mig om då och då, men som jag alltid glömmer bort.

En kalender blev det. En familjekalender rättare sagt. Även om jag tänker fylla alla rutor med endast en persons planer, istället för en hel familjs.

Påsen som kassörskan satte kalendern i var dock snäppet snyggare än kalendern själv, och jag misstänker därför att det är påsen som hamnar upp på väggen istället.

Jag stod också och spetade inne på ett omklädningsrum på Gina Tricot i försök att pröva träningsbyxor och en tränings-bh, som jag sen också gick till kassan med för att punga ut med pengar från mitt intealltförfullakonto. Jag bestämde mig surt inne på omklädningsrummet att ingen någonsin skulle få se mig i den jägar-fläckiga tränings-bh då den fick mig att bli platt som en 7åring. Så valet är att träna hemma bakom igenvridna spelgardiner och låst dörr. Ska jag ut å springa gör det ju inget. Då får en påsig jacka gömma förödelsen.

I kassakön på Anttila med dynvar till soffkuddarna hängda över armen kom jag på att jag länge önskat mig en blandmixer att göra milkshakes med. Efter ett telefonsamtal med pappa om vettigheten kring att köpa en mixer, var valet gjort. Glatt spatserade jag ut från Anttila med en tyngre påse än vad jag tänkt från början.

När jag kom hem drog jag till mataffären och inhandlade massor massor MASSOR med mat att fylla mitt frysfack med. Även frusna bär åkte med i den samlingen. Här ska ju göras milkshakes!
Väl hemma igen drog jag på mina nya träningskläder och drog 50 av alla möjliga styrkeövningar jag kunde komma på och orkade med. Trött och skakig gjorde jag sedan mat åt en vrålhungrig mage och slängde mig därefter på mina halvfula nyinköpta (det billigaste dynöverdrag jag hittade i affären) kuddar som jag placerat i soffan.
Dags att göra engelskauppgifter.

Hur var er måndag? Min var tung. Men jag är så förbaskat nöjd över mig själv, trots att det är en motig ångestmåndag.
Ha de gött!

 

Fattar inte att jag köpte en Elvis Presley-kudde. I affären verkade det som en kul idé. Nu slår jag mig för pannan. 
The Walking Dead

Tack vare Steffe så har jag stängt in mig i min håla och suttit klistrad vid min pc med The Walking Dead rullandes i skärmen i två dagar. Jag skulle ju bara se första säsongen av zombieserien för att se om det alls var något för mig. Efter att nästan ha bitit av en nagel (oj oj, dessa som jag äntligen har lyckats spara ut), kramat sönder kuddarna och hoppat till flera gånger av skrämsel har jag nu tagit mig igenom två och en halv säsonger. Även om jag kanske led av en dov ögon/huvudvärk igår natt när jag gick och la mig i den säng jag förövigt legat i hela dagen, så kunde jag knappt vänta tills morgonen när jag skulle få fortsätta min The Walking Dead-marathon.
 
Så nu vet ni det. Har ni ett liv och massor med saker att göra, då ska ni inte se på The Walking Dead. 
 

Nu är mitt marathon slut och jag får precis som alla andra zombiefans vänta tills måndag för att se foljande avsnitt. Jahap. Så vad ska jag orka göra tills det då? Äta kanske?  Haha...
 
 Dead little black bird

En liten död svart fågel låg med huvudet i snön utanför dörren till huset där jag bor. Jag vände på honom, så att han skulle kunna se på himlen. Sov sött lilla fågel.
Allt galet på instagram

Instagram. Behöver jag säga mer? Antingen avskyr man appen, eller så älskar man den. Jag får väl lov att säga att jag är aningen beroende av den meningslösa uppfinningen. 
 
 
  Snabbskolning om instagram: 
För er som inte vet så är Instagram en App (ett program) du laddar ner till din smartphone. Appen gör det möjligt för dig att skapa ett "konto" och ladda upp bilder snabbt och enkelt för att antingen bara dela med dina vänner eller med alla på instagram. Det fungerar ungefär som en blogg, men med endast bilder och en hel massa
"taggar" - vilket är små namn som du lägger till under bilderna för att andra ska finna dem om de råkar söka på just det namnet. En tagg börjar alltid med detta tecken: #
En tagg kan t.ex se ut såhär: #dog, #food eller #happy
Man kan i princip tagga vad som helst, men knappast är det någon som söker på t.ex #ihopemydogdies
 
 
Nåja. 
Eftersom jag sitter här med halsbränna och huvudvärk så orkar jag i princip inte göra annat än att rulla runt på instagram. Så jag tänkte att jag kunde dela med mig av allt fånigt, roligt och intressant man kan hitta på instagram.
Det ni bör veta om instagram är att man i princip kan dela upp bilderna som finns där i 10 större katoegorier av vad som existerar på appen. Dessa är ungefärligen: Asiater, kändisar, mat, landskap/natur/djur, kläder/inredning, pojkar som är medvetna om att de är söta/snygga, hundar, manikyr/pedikyr, roliga bilder/texter och "oss vanliga människor och våran vardag". 
 
 
Tänkte visa några av mina favoriter bland instagrammare och deras bilder, men jag kom fram till att de är alldeles för många. Jag följer oftast fotografer som klickar av bilder med riktigt vackra motiv och landskap, men också annat slinker med i gruppen av "följda". Här plockar jag endast ut några slumpartade av vad jag följer:
 
@beautifuldestinations laddar upp massvis med fina bilder av olika platser på vår kära jord. Inte konstigt att lusten att resa ökar. (se bilderna nedan)
 
 
 
 
@bathroomgraffiti laddar upp roliga bilder av graffiti som man hittat klottrat i badrum på barer/kaféer och ja, var man nu än kan hitta klotter i ett toa-bås.
 
 
 
 
 
 
@redhillsofaz en tjej som arbetar på en ranch där de föder upp mulåsnor som de använder till ridutflykter kring Grand Canyon för turister. 
 
 
 
 
@bradleywillsimpson, en av de tre killarna från det nyligen signerade bandet "The Vamps". Han kladdar upp allt möjligt under resan mot deras första album. 
 
 
 
 
@wisslaren är en svensk fotograf från Karlskoga i Sverige med helt underbara naturbilder. (se bilder nedan)
 
 
 
 
@mydogbodhi , en tjej som fotograferar endast sin hund Bodhi och dens äventyr. Påminner massor om hunden "Marley" från filmen/boken "Marly and Me". Livligare och roligare hund finns inte! 
 
 
 
 
@egotopiia, eller så att säga Kristian Schmidt, en fotograf utan gränser. Då menar jag verkligen också...utan gränser. Han fotograferar oftast med djurtema.
 
 
 
 
@thomas_k , en fotograf med fina och oftast svartvita bilder med känsla. 
 
 
 
 
Sedan måste jag bara sätta dit den här instagrammaren i denna lista: 
 
@luisafere, en kvinna som klär upp sin fyraåriga son lika gärna som sig själv. Tydligen finns det gott om pengar till detta också. Och visst har de minsann stil. Antagligen mer stil än vad jag någonsin kommer att ha. Det ser väl bara lite surrealistiskt ut med en fyra åring i vuxen/tonårskläder. Men som sagt, allt kan man hitta på instagram. Skulle vara kul att se ungen hoppa i sandlådan eller kladda med handfärg med de kläderna på. Eller hur var det nu igen? Vad brukar fyraåringar göra? Hmmpf... 
 Klickar av onödiga bilder med min urkassa webcamera, för att det är onödigt och underhållande till 1/10 på en onödig skala. Och pratar med mamma i telefon.
Uttråkad. . .

Azra hittade en bra beskrivande bild på nätet som påminner om hur det ser ut när jag har tråkigt.
 Uppiggande shopping

Eftersom jag lyckades fastna i dörren med nyckeln två gånger, blev jag glad när Steffe tyckte att vi borde åka och invadera den nya Bikbok affären i stan. Har inte shoppat sedan någon gång före jul, så det satt fint med en ny armlös huvtröja och ett par nya jeans. Kan ni fatta?! Jag med mina giraffben hittade perfekta långa jeans i min storlek och i rätt färg!
Jag tvivlar nu igen om måndagsångest bara är ett påhittad ursäkt för att vara nerstämd. Jag lyckades svänga på ångeststeken.
Att klara av måndagen utan ångest.

Jag försökte verkligen ta mig upp ur sängen i morse, utan att ha ångest. Någon skola blev det inte, då Azra störde min skolrytm genom att åka "hem" till Bordeaux. 
 
Sedan var det dags att ta itu med dagen alla sysslor. Måndagsplanen är att städa, byka och diska. Skriva en och annan engelskauppgift. 
Jag började också ifrågasätta "måndagsångest". Är detta ett påhittat begrepp? Något vi skyller på för att inte behöva ha ett gott humör alla dessa måndagar efter den lata helgen då man egentligen inte gjorde annat än slöade? 
 
Och jag kämpade och kämpar ännu med att hålla humöret uppe. 
 
Skulle ju tvätta kläder idag. De ligger som bäst och snurrar i tvättamaskinerna i källaren.
 
Jag gav upp med humöret när jag fastnade med nyckeln en längre stund i trapphusdörrlåset. Måndags-ångest är det här för hela slanten. 
 
Ha en bra måndag. 
 
Ps. Jag skulle ju också börja träna idag. Jag tror vi tar det imorgon istället.