Filmtips!

Allt som oftast får jag uppdraget att välja film när vi har filmkväll med tjejerna, så att jag inte behöver se något som jag redan sett, brukar de påstå.  Inte mig emot. Det är sant. Jag har sett de flesta "bra" och "helt okej" filmerna. Jag är ständigt på jakt efter filmer att sluka. Mina vänner litar på att jag plockar fram något sevärt, även om det betyder att jag kanske redan sett den. 
 
Ibland avundas jag dem. Att de ännu inte sett alla de bra filmerna. Jag älskar att se en bra film för första gången. Den häftiga känslan av att du just sett ett under. 
 
På senaste tiden har jag blivit ganska kritisk mot filmer. De ska ha en verklighetskänsla, röra på djupet och få en att känna igen sig. Om tårarna rinner på köpet, eller skrattet rotar sig i magen - då är det ett extra stort pluss. Men de ska inte behöva ha en stämpel eller en genre som de utan problem passar in i. De ska hänga på en tråd, obestämd om var den bör placeras. 
 
Visst älskar jag också sci-fi-filmer, men ibland vill jag ha något som plockar fram den råa verkligheten. 
 
Därför har jag nu plockat fram en par sådana filmer. Filmer som klarar sig fint utan det plastikopererade och tillgjorda Hollywood. 
 
 
 
What Maisie knew
 
En ung tjej i New York är fångad mellan sina föräldrars bittra förmyndarskapsbråk. 
En fin film ur ett barns synvinkel med blicken på skilsmässa, äktenskap och kärlek. 
 
 
 
 
 
Adore (Perfect Mothers)
 
En annorlunda film om kärlek. Två väninnor faller för varandras söner. En riktig frågeställare när det kommer till kärlek. Hur långt kan man gå för kärlekens skull? 
 
 
 
 
 
The Boys are back
 
En man i Australien blir ensamstående förälder när hans fru dör i cancer. Kvar lämnas han med en 6-årig son. I samma slänga ringer hans ex-hustru från England och undrar om han kan tänkas ta hand om sin rebelliska tonårsson som aldrig haft speciellt mycket kontakt med honom. Fadern får bolla mellan sitt jobb som sportsjournalist och förälder till två mycket busiga ungar. 
 
 
 
 
 
End of Watch
 
Två patrullerande polismän som är kollegor och vänner tar itu med brott som är aningen större än vad de förväntat sig. Filmen är filmad som en dokumentär och du kommer väldigt tätt in på den råa verkligheten. 
 
 
 
 
 
Like Crazy
 
En brittisk utbytesstuderande blir hopplöst kär i en amerikan i slutet av sitt utbyte och blir bannad från USA när hon överskrider sitt visums tidsgräns för att få spendera tid med honom. 
En realistisk film om kärlekens bra och dåliga sidor. 
 
 
 
 
 
Intouchables
 
En rik man. förlamad från nacke och neråt, anställer en ung man som sin assistent men råkar få en vän på köpet. En vän för livet. 
Detta är en av de mest rörande filmerna man kan komma över. 
 
 
 

Kommentarer Från Er Läsare

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo