Neverland (2011) - Miniserien du inte visste fanns.

Vaknade vid åtta och hade något av en riktigt obehaglig baksmälla och kunde därmed inte somna om. Som tröst klickade jag in mig på Swefilmer.com och försökte hitta något sevärt som mina ögon inte redan slukat. Efter lite bläddrande fastnade jag för titeln "Neverland" med ett årtal på 2011 bredvid sig och tänkte;
 
"Va? Har jag missat något?". Jag är nämligen helfrälst i allt som har med Peter Pan att göra. 
 
Snabbt som attan slog jag in titeln i IMDB för att få reda på vad jag snubblat över och fick reda på att det inte var en film, utan en miniserie. Smart nog har Swefilmer kladdat ihop alla avsnitt och visar serien som en 4h lång film.  
Perfekt för en baksmälld tjej som inte planerar göra något så tidigt på morgonen. 
 
Så, vad fick jag se? 
 
Jo, en hel oupptäckt saga om hur Peter och alla de andra ungarna levde före de kom till Neverland, hur de tog sig till Neverland, hur kapten Kapten Hook blev ond, hur Peter fick sin flygförmåga, hur Tingeling blev Peters lille förljeslagare m.m.
Serien svarar på det mesta.
 
Manuset och sagan är välskrivna. Här finns inte många tabbar att klaga på i manuskriptet. Till en början påminner miniserien om Oliver Twist med gatupojkar som livnär sig som ficktjuvar. Men så fort Neverland kommer in i bilden har miniserien tagit en annan sväng. 
 
Sorgligt nog är animeringen och specialeffekterna riktigt usla och kan jämföras med andra sci-fi B-filmer. Det märks att budgeten de haft inte varit den största och det är riktigt synd, eftersom hela Neverland i princip är gjord i specialeffekter.
 
Dock är skådespelarna riktigt bra, och Charlie Rowe som spelar Peter Pan är perfekt i sin roll. Keira Knightley har rösten till Tingeling, Rhys Ifans är Kapten Hook och Q'orianka Klicher är indianprinsessan Tigerlily (samma tjej som spelar Pocahontas i filmen "The New World" från 2005). Dvs ett riktigt bra gäng skådepelare som gör miniserien värd att se trots de usla specialeffekterna. 
 
Ett litet minimalt minus är att Peter Pans lövaktiga dräkt aldrig tas upp i denna miniserie, trots att nästan allt annat på ett eller annat sätt får sin förklaring. Peter tappar till och med sin skugga riktigt på slutet, vilket fint knyter ihop denna film med de redan existerande filmerna. 
 
Jag gillar starkt hur de vänt och vridit på olika roller för att ge karaktärerna en betydelse. T.ex: Kapten Hook var inte en ond man från första början, Peter hade verkligen en vilja om att växa upp och bli en man, "the Twins" (tvillingarna i gruppen av "Lost Boys") existerar inte, istället kallas en av de unga killarna "Twins" och Kapten Hook fick inte plötsligt ett skepp när han kom till Neverland, utan fick kämpa för den rollen. 
 
Miniserien får ett betyg av  7/10 för sitt riktigt fina manus, men sina usla specialeffekter. 
 

Kommentarer Från Er Läsare

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo