The Amazing Spider Man VS. Spider-Man

 
När jag fick veta att det skulle komma en helt ny spindelmannenfilm (inte en fortsättning på de gamla, utan en HELT ny) så var jag allt utom glad. Jag gillade Tobey Maguire som Peter Parker/Spindelmannen och ville inte se någon annan i spindelmannendräkt. Jag gillade också Kirsten Dunst som Mary Jane.
Denna åsikt byggde sig bland annat på det faktum att jag just kollat igenom hela den gamla trilogin och hade dem som en av mina absoluta favoriter inom hjältefilmerna/män-i-tighta-trikåer-filmer.
Tobey Maguire tog fram en riktigt bra nördig Peter Parker som snart nog fick krafterna för att vara Spindelmannen och dessutom levererade en riktigt snygg spindelman.
Nu blev det ju så då att Andrew Garfield fick rollen som Spindelmannen/Parker i den nya filmen som berättar historien från början; hur han blev biten och fick krafterna m.m. och VISST skiljer dem sig åt. Medan Maguire fick inbyggt nät i armarna på köpet med spindelkrafterna, så blev Garfield tvungen att konstruera sitt nät själv.
Också föräldrarna till Peter Parker fick en ny roll. Medan Maguires inte nämns speciellt mycket så spelar Garfields en mycket större roll, då dennes far var vetenskapsman själv och lämnade efter en hel del viktiga grejer.
Då kommer man till frågan; Vem passade bättre som Spindelmannen/Peter Parker?

Jag vill förstås inte att detta handlar om vilken som är snyggare, eftersom detta kan vara individuellt för alla tittare. Maguire är nästan 10 år äldre än Garfield. Men detta är en löjlig skillnad om man ska jämföra vem som åldersmässigt passar bättre till rollen som den unge Peter Parker. I The Amazing Spiderman spelar Garfield en 17-18 åring, även om han själv är 29 i verkligheten. Maguire var 27 när den första Spindelmannen-filmen kom ut. Så jag tror inte att åldern är något vi kan haka upp oss på, då bägge två inte passar in på Parkers ålder speciellt bra.
 Detta har ju förstås att göra med att en äkta 17 åring antagligen inte skulle vara tillräckligt muskulös och byggd för rollen som en spindelman.
 
Ändå skådespelarförmågan då? Medan Garfield gråter mycket bättre på bioduken så är Maguire den absoluta nörden, vilket Peter Parker borde vara i mitt tycke. Garfield ser aningen klenare, vigare och pojkaktigare ut, vilket kanske passar bättre med tanke på att Spindelmannen bör vara vig, klen och pojkaktig. Men samtidigt vill man se en nördig och oskyldig Maguire med den rätta rösten för Spindelmannen.
 

Andrew Garfield
 
Det kändes väldigt kontigt att inte höra Maguires röst genom dräkten av Spindelmannen, men nog måste jag påstå att skämten var roligare och fler i The Amazing Spider Man.
 
Så jag kanske bör medge att Tobey Maguires tid som Spindelmannen är över, och det lyfter vi hatten för. Han gjorde en otrolig insats och byggde massor med mod i de små killarnas hjärtan medan tjejernas hjärtan smältade som choklad.
 
Nu får helt enkelt Andrew Garfield ta över. Hoppas bara att det inte tar allt för länge innan nästa film kommer ut. Han är trots allt 29 nu. Det blir att skynda innan rynkorna kommer och ölmagen växer.
 
Så, nu håller vi tummarna för Andrew Garfield och att han lyckas göra en lika otrolig triologi (eller fler) som Maguire.


Tobey Maguire och Andrew Garfield

 






Kommentarer Från Er Läsare

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo