Några timmar försvann...

...när jag och tre andra yrade runt på Akademiska bokhandeln efter skolan på jakt efter intressanta böcker. Vi gick in på akademiska vid halv 6, 6 tiden.
Efter att Steffe har betalat två böcker tittar hon ut genom affärsdörrarna och utbrister något om att det är mörkt ute. Sedan tittar hon på klockan och börjar skratta samtidigt som hon säger att klockan är halv 8. Jag brister också chockerat ut i skratt och mina tankar faller genast på det ouppackade skrivbordet som står framför min garderob hemma i lägenheten. Det var ju det jag skulle hinna göra idag!

Jahap. Inte idag då heller. Imorgon kanske?

Knappast. Det är fest imorgon. Kick-off party.(bild från googlesökning)
Var är jag? Vad gör jag här?

Det var de två huvudsakliga frågorna som dök upp i mitt huvud när jag satte mig i datasalen framför mina Online Media-lärare. De talade om saker jag aldrig hört talas om, datorprogram efter datorprogram. Flash, Blender, blablabla...
Oj Photoshop, Illustrator. Det var något jag snappade upp som verkligen lät intressant. Design. Också intressant.

Hitta på nya datorprogram eller appar (?) eller något annat oförståeligt som har med något underligt program att göra. Njäääääeee...
Min blick gled oundvikligt gång på gång ut genom fönstret och fäste sig på bilarna som rusade förbi på den flerfilade vägen.

Nej usch, nu blev jag osäker. Vad i helskotta har jag gett mig in på? Borde jag verkligen ens skriva hur osäker jag är HÄR?

Antagligen blir det bättre om en vecka eller två. Kanske jag ändrar åsikt. Kanske jag gillar det? Jag får hoppas det.

De första timmarna idag gick jag på en kurs som heter "Dramaturgi och Retorik", å fy fäääsen vad jag gillade det. Jag ville inte missa ett ord. Läraren pratade massor och jag njöt av hans stockholmska dialekt och allt han babblande om. Det skrämmer mig att jag vill påstå att jag inte har varit med om en så intressant lektion på väldigt länge. Vi fick ingen läxa. Och jag som nästan hade hoppats på att få greppa pennan och göra en läxa. Skriva något!

Och då är det menat att jag bara ska ha denna obligatoriska lektion utav detta, eftersom regi och manus inte hör till min linje.

Vill nästan gråta en tår. (okej...nu överdrev jag...)

Visst kan jag ta breddstudier. Men det sker först under TREDJE OCH FJÄRDE ÅRET. Känns som en evighet tills dess.
Vad har jag gjort?

Tro inte att jag vantrivs. Jag är bara otroligt avundsjuk på de som får studera manus och regi just nu. De har/får drömschemat. Drömjobbet......
Jag kan trösta mig med att jag förmodligen skulle få lättare att hitta jobb som webbdesigner än regissör.

Imorgon är en ny dag. Plats för nya tankar och åsikter. Kanske jag ser världen på ett annat sätt imorgon.

På torsdag kommer den nya sängen. Den blir stor och varm och förhoppningsvis bekväm. Den ska nog kunna trösta mig.

Det blir bra det här. Ja det blir det. Så inni helvetes bra.Poff, och så åkte all luft ur mig.

IKEA-möbler. Nej usch. All ork och lust åker ur mig. Idag kom de förbaskade möblerna som jag väntat på i en vecka. Genast som jag kom in genom dörren till lägenheten, satte jag mig på golvet och fixade och skruvade ihop matbordet med hjälp av några andra händer. Men fy vad trött och irriterad man var efteråt.
Jag antog att jag skulle orka fortsätta efter att ha slukat en hel del makaroner (som för övrigt tog en evighet att koka upp) och köttbullar, men nej. Jag sjönk ner som en tung säck potatis framför datorn (på golvet, eftersom jag inte har fixat ihop skrivbordet ännu) och lämnade där i en smärre obekväm ställning. Att ta sig upp verkade omöjligt utan krämpor och ajaj.

Jag tittar upp mot den stora lådan som står bredvid min garderob och önskar att den kunde packa upp sig själv. Snälla snälla, jag ber dig. Kvar står den och glor ner på mig som ligger på golvet och funderar på om morgondagen för bättre ork mid sig. För nu tänker jag absolut inte ens peta på lådan.En kul grej!

Det kunde ju faktiskt ha varit så att jag sprang från dator till dator i skolan, bara för att klicka in mig på min blogg och öka statistiken. Men så var det faktiskt inte. Det var lägenheten som drog till sig besökare! Tänk vad lägenheter kan vara intressanta...?  Haha...
Vacker låt.
Rundtur i vår lilla lya.


Farstun och köket. (Don't mind Azra som mediterar. :P)


Köket och farstun ur en annan vinkel.


Mitt rum ur två olika vinklar.


Mitt rum igen. Väggen är inte färdig. Den skall täckas helt med svartvita tidningsurklipp.Don't mind the mess.


Vardagsrummet. Ja, vi har ju väldigt snygg inredning. Passar bra ihop liksom... hehe..


En del av Jessicas "rum" och vardagsrummet bakom hyllorna.


Balkongen


Azras rum, inte riktigt klart uppackat än. :P


Azras rum igen


Wc + badrum och en liten del av utsikten från mitt rum.Vår lägenhet är 71 m2
Vilket är en perfekt yta för tre stycken att bo på. Vi trivs som fisken i vattnet.Klockan är 3:14.

Efter att ha storstädat (damsugat och tvättat golvet) lägenheten åt vi vår första middag tillsammans. Det blev Tortillas. Det är något man aldrig tröttnar på. Aldrig. Efter maten landade vi pladask i soffan för att titta på film.
Vid halv 9 drog vi in till centrum av Helsingfors för att kika på Capital Beat. Det där finska och ganska nya reggae-bandet som har hörts på radio över sommaren.

Pladask landade vi andra gången i soffan vid 12 tiden efter vår tur in till stan. Då kom nästa film upp i tv-rutan.

Nu är klockan massor och jag borde gå och lägga mig för att inte skapa en "död dag" imorgon. Jag vägrar sova bort morgondagen.

Men de har fest på nedrevåningen. Musik, skratt, skålande, gapande....dunk..dunk..dunk. Hoppas hela högen av dem är bakfulla imorgon. Jag hoppas verkligen det. Innerligt...

God natt.


mobiltelefonbild av Capital Beat.


Ska försöka fortsätta med att fixa väggen.

Ska se om min tvillingsyster vill hjälpa mig.

TV:n kom igår!

Vaknade vid 11 tiden idag. Helt otroligt skönt att sova ut och inte behöva vakna till introt av Joan Jetts "Bad Reputation".
Jag började genast fundera på vad jag verkligen borde göra idag. Vi fick ju TV:n igår. Så det var i alla fall högst på listan att få igång. Efter lite funderingar kring inställningarna och ett samtal med min bror, fick vi igång TV:n. Vi tänker inte använda TV:n normalt (med kanaler och antennanslutning) då vi har bestämt att bara se på tv:n via datorn med en HDMI-kabel. 
Och nu är det fixat! Så ikväll blir det filmtittande och (enligt vad vi planerat) tacos!

Det var det återkommande Konstens Natt i Helsingfors igår. Överallt var det massor med folk och riktigt härlig stämning. Så 'ven vi best'mde oss för att dra ut en liten stund. Vi fick dock vända efter ca 100 meter från ytterdörren, p.g.a att Azras otur gjorde att hennes ena klack gick av på hennes sko. Ett skobyte senare satt vi på bussen och påväg in mot centrum.
Jag mötte upp några klasskamrater och åkte till min gamla skola för att kika på några filmer som skolan visade. Satt där i några minuter innan det var dags för att åka och se en dansgrupp dansa i Gloria. Modern dans. En väldigt annorlunda upplevelse måste jag säga.

Dock bestämde vi oss för att dra hemmåt kring halv 12, då vi både var trötta och mätta på hamburgare.Bild fotad precis nyss..typ.. :)


Jag måste få berätta!

JAG HAR ÄNTLIGEN ORDENTLIGT FUNGERANDE INTERNET!!

Dagen började helt bra faktiskt, och vi blev inte borttappade i de eviga bussnumrornas land. Jag blev faktiskt ännu mer ivrig på att få börja skolan PÅ RIKTIGT på måndag. Skolan verkar så...ordentlig?  Och trots att jag inte kom in på Manus- och Regi-linjen så stör det mig inte så grymt mycket (även om jag vid vissa tillfällen blir aningen grön av avund på de som faktiskt får studera allt som heter film, regissering och manus m.m.) då jag ändå får hålla på med photoshop, bilder och blablabla.. Ja. Ni förstår. Själv förstår jag inte riktigt vad jag gett mig in på, men det ordnar sig.

Efter att ha mött ett gäng trevliga klasskamrater så tror jag faktiskt att detta kommer att bli ett riktigt bra år. Dessutom behöver jag inte läsa finska detta år, vilket ger mig tid att kanske öva lite..? Så att jag i alla fall kan säga vad jag heter och hur gammal jag är. Skratta ni bara. Jag är finlandsSVENSK.

Jag fick hemvägen beskriven av en ny klasskamrat. Han skrev upp vilka bussar jag skulle ta och så vidare, men jag ville vara på den säkra sidan och kolla upp dem på Reittiopas före jag faktiskt prövar dem.
I alla fall, jag hittade inte buss 52 som skulle ta mig hem, så jag tog den eviga 6:ans spårvagn och bytte i centrum till buss 18. Med en suck kunde jag konstatera att det var bussen som har så innihelvetesmycket ljud. (Har suttit på just den bussen en gång tidigare) Det känns som att man sitter innuti själva motorn. Det konstiga är att allt i bussen har så jäkla mycket ljud. Inte bara motorn, utan även dörrarna låter som några hårfönar när de öppnas och stängs. Samtidigt satt det ett barn och skrek mer än halva vägen, så när jag kom fram till Munkshöjden kände jag mig smått illamående.

Jag gick raka vägen till posten från busshållplatsen. Och lyckligtvis var inte posten stängd idag på grund av strejk (som den var igår när jag skulle hämta ut internetstickan).

Ursäkta till ni som är vana med mina korta inlägg. Jag blev bara så otroligt inspirerad av boken som jag läser, att det bara flöt på när jag skulle skriva detta inlägg. Så blir det ibland när inspiration finns till överflöd.

Ha en underbar dag.
Nu ska jag äta glass och fortsätta leva mitt liv. :)

Här kommer en liten söt bild som jag fotograferade i Norge vid trollstigen.
Slött på internethållet.

Min internet har varit på lösa anet just nu. Men i morgon år jag förhoppningsvis en bredbandssticka att trycka in i datorn så  att även jag kan surfa på fisknätet.

Jag ska fortsätta föra Road Trip-dagbok, bara internetet kommer i funktion.

På tal om ingenting. Jag är jätteglad idag. Köpte en bok.

The Perks of Being a Wallflower.

Och jag är överdrivet glad över den. Satt och flinade löjligt medan jag läste de första 5 sidorna, även om boken kanske inte började roligt på något sätt.

I Helsingfors, men utan el.

Nu har jag flyttat tillbaka till Helsingfors, men det blev lite strul med elen, så vi har ingen el i lägenheten förrän på tisdag.

Så. Nu sitter vi i källaren och laddar våra datorer.Tänk om...


But it won't happen'. I'm too happy with my long hair...
ROAD TRIP - Dag 3

Efter att ha festivalat till kl. 3 på natten åkte vi hem med taxi. Å dyrt blev det av någon konstigt dum orsak..
Nästa dag gjorde vi lite shopping på dagen för att senare på kvällen åka in på festivalens andra dag.


Det var mycket folk på gatan, eftersom det var festivalmarknad.

 

Sen var det dags för FESTIVAAAL!


Festivaltjejer väntar på bussen


Jag lånade hatt medan vi stod och väntade på...

Snyggaste Eric Saade!! Å längst fram stod vi bland småflickorna. :D

Sen var det dags för det hejdundrandes bra bandet The Ark.

Och sen var det Big Boi

+ andra artister, bl.a Tove Styrke. Men hennes scenattityd gillade vi inte. Så någon bild på henne orkar jag inte ladda upp.

Dag 3 var en helt jäkla underbar dag!

Godnatt!
The Little Black Dress is For Sale!

Ska nu sälja min lilla svarta klänning som jag endast har användt några gånger, bl.a på åkern när vi fotograferade. Jag växta snabbt ur den. :/ (Som Mari sa att jag skulle säga: Säljer den på grund av tidsbrist! Haha!) Klänningen är från HM för ungefär ett år sedan. Köpte den i Sverige. Den är en underbar modell som aldrig går ur mode. Den känns väldigt lyxig på något konstigt sätt. Jag kan helt klart kalla den min lilla ögonsten. Ögonstenar är inte till för att hänga i ett skåp. Den måste få användas. Därför säljer jag den till någon som vill och kan använda den.
Klänningen är i storlek 36, men den känns som en 34, då den inte passar på mig längre som annars använder kläder i storlek 36.

Klänningen säljs för 20 €.

Skriv en kommentar om du är intresserad (kommentaren kommer inte att synas för andra) och sätt till din e-mail, så kan jag kontakta dig.

Har verkligen inte lust att sälja den, men jag får så dåligt samvete att se när den hänger i skåpet.Kan ni förstå? Jag ska på cirkus!! Haha!

Jag är i chocktillstånd! Jag ska få åka på Cirkus Finlandia ikväll! Jag har inte varit på cirkus sen jag var typ 7 år..? :P
Wohooooo!!ROAD TRIP - Dag 2

Efter en natt i Jessicas studiebostad åkte vi vidare på vår långa resa till Östersund. Vi skulle bli tvungna att sitta i bil så gott som mer än halva dagen, så vi steg upp tidigt för att påbörja resan.

Och en stor del av vad vi såg till en början var det här:

Och det här:

Någon/några timmar senare stannade vi vid Öre Älv, där det var underbart fint. Vi bestämde oss för att gå ner till älven.


Brant nerförsbacke...


En glad malin.
Emilia och Mari nere vid bron.


En stund senare stod vi ovanpå bron.


Utsikten från bron.

Efter den lilla pausen var det dags att dra vidare...


Vi körde förbi många fina platser.


Molnen såg mäktiga ut.

Vi pausade i Dorotea...

Snart framme i Östersund.


Stämningen var god i bilen...eller? (Hahaha... Mari i bakgrunden!)


Väl framme i Östersund hos Sebbe, var det dags att göra sig i ordning för Storsjöyran-festivalens första kväll.


Och så bar det iväg på festivaaaaal! På scenen denna kväll var bl.a:


Daniel Adams Ray


September


The Sounds

Vi hade en jäkligt underbar kväll! Man var trött och glad i hela kroppen när man lade sig i sängen in på natten.

 

Godnatt. Nu går jag och soooover.
ROAD TRIP - Dag 1

Den 27 juli startade vår resa. 12.00 dök Jessica och Mari upp på gården hemma hos mig och det var dags att dra. Dock dök första lilla problemet upp. Jessica och Mari tittade på mina saker som jag hade radat ut utanför ytterdörren.
"Ska du ha med allt det där" frågade de. "Ja", sa jag. Då öppnade de bakluckan och den var nästan helt full. Vi fick packa om lite, men nog fick vi dit min packning. Hur Emilia skulle rummas med visste vi inte. Såhär såg i alla fall bakluckan ut efter att min packning kommit in i bilen:


Jessica och Mari + packad bil.


Mari vid hamnen!

Någon timme senare var vi vid hamnen. Där packade vi in Emilia och hennes saker i bilen och sedan bar det iväg över Bottniska Viken.


Emilia och Jag

Framme i Umeå åkte vi till Jessica för att övernatta där en natt.


Popcornsgalningar!

 
Sitter och funderar

Sitter och funderar på ett och annat. Jag har klipptid (och så ropar mamma att det är Eric Saade på tv, och jag rusar till vardagsrummet för att uppleva festivalstämningen i Östersund igen) den 18 augusti och jag kan inte bestämma mig för hur jag ska klippa mig. Topparna åker eller lite till...? Därför sitter jag och photoshoppar frisyrer på mitt huvud.

I alla fall så har jag även annat att fundera på. T.ex hur jag vill att det ska se ut i mitt rum i lägenheten i Helsingfors, vad jag ska ta med mig från Närpes när jag flyttar och hur i hela friden jag ska hinna göra allt som jag vill hinna göra i Närpes innan jag flyttar.

Jag vill ju hinna göra en scrapbook av alla bilder som jag har tagit på Roadtrippen. Den sysselsättningen tar jag antagligen med mig till Hesa.

Men jag tänkte i alla fall börja med att ladda upp bilder från Roadtrippen här på bloggen, så att ni får se vad jag och tre andra har fått vara med om. Jag tror jag tar det "dag för dag". ca 12 dagar var vi på resa, alltså blir det 12 inlägg.

Före jag kör skriver "dag 1" ska jag bara, städa rummet, gå i duschen, spela gitarr, kika på en film, sova och... äh. Vi skiter i det och kör direkt på inlägg nr 1. 


Hemma igen!

Kom hem igår vid 11 tiden på dagen. Trött som en John Blund som råkat spilla sömnpulver över sig själv. Försöker få vardagen att bli sig själv igen, vilket är svårt, då jag har så förbaskat mycket att göra. Självklart ska jag fixa en hel del bildbomber från resan här på bloggen. Ni MÅSTE ju få se vad jag har varit med om i 12 dagar.

Sneak Peak.

Kan det bli bättre än så här?