Att bygga upp något nytt

Jag har nu avklarat min första vecka i Helsingfors och är nu hemma i Närpes igen för att vila upp mig och plocka ihop några saker som jag ska ha med till H-fors nästa vecka.
Man kan minst sagt säga att jag har fått mig en total omsvängning av mitt liv.
Från att ha flyttat från lilla Närpes till Helsingfors, är redan det en stor förändring i sig. I Helsingfors finns det människor åt vilket håll du än tittar. Här i Närpes kan jag bara gå ut på bakgården av vår gård och känna hur skogen och naturen gör en fri, glad och stillsam.
Jag ska inte låta er tro att jag inte trivs i Helsingfors, för det gör jag. Jag gillar skolan, jag gillar människorna som jag har börjat lära känna och jag gillar det att även Azra finns där att vila huvudet på, när jag behöver något välkänt ansikte.
Det tar dock en tid för mig att vänja mig vid bullret, storstaden, alla människor, mindre natur, hus...hus...och mera hus. Även det att inte leva privat längre gör att det tar lite längre att vänja sig vid det nya livet.
Jag delar lägenhet med 5 andra. En tjej och fyra pojkar. Vi är två och två i varje rum, vilket gör att man inte har en privat yta att vara ensam på. Det är svårt att känna sig hemma i en miljö som du inte hittar någon välkänt i. Jag kan inte prata min egen dialekt och då inte heller uttrycka mig på samma sätt som jag skulle kunna göra i vanliga fall. Jag kan inte sitta och sjunga högt för mig själv och spela högt på min gitarr.

Sure, jag skulle faktiskt kunna börja spela gitarr och skita i att folk hör mig. Saken är den, att jag gillar att spela för mig själv. Endast mig själv. Jag rentav saknar det.

Jag gillar att ha ett eget rum och känna av att jag har ett privat och eget litet område som bara är mitt.

Det goda med Helsingfors är att jag inte har något internet just nu (det är även ganska sorgligt), och därmed måste jag sysselsätta mig med annat, t.ex med målandet.
Jag har faktiskt nästan fått två nya målningar färdiga, vilket är ett stort pluss.

Jag har fått flera nya vänner och jag har börjat vänja mig vid att tala "högsvenska". Kan ni tänka er... högsvenska. Jag kämpar fortfarande med att minska min "privata yta" från ett helt rum, till min egna kropp. Det är nu min kropp som är mitt egna privata område.

Jag gillar inte det att många säger att jag nu får tillfälle att lära mig finska och att jag måste lära mig finska för att klara mig i Helsingfors. Vadå klara mig? Jag har förbanne klarat av en hel vecka utan att säga ett ord på finska. Jag tar väl till engelska eller leker döv om inte annat.
Det är fel att få hämnden att lysa i ögonen när någon säger att jag måste lära mig finska. Det är fel att då tänka tvärt emot och inte vilja lära sig finska.
Men sådan är jag. Typiskt mig. Jag har alltid haft något emot att lära mig finska.
Jag vet inte om jag kommer att stanna i Finland. Eftersom jag redan klarat av en vecka i Helsingfors, så skulle jag lika bra klara av en vecka i t.ex Oslo eller Stockholm eller någon annan stad.

Folk kanske undrar. Så vad tänker du göra nästa år om du inte ämnar att lära dig finska och stanna i H-fors.

Det vet jag inte.


Och det tänker jag heller inte ta reda på just nu.

Jag gillar H-fors. Jag gillar det. Eller jag måste det. Det här ska jag förbanne mig i klara.
Azra älskar H-fors. Nu ska jag också klara av att skaffa fram den känslan.

Vasavägen - - - 64200 Närpes . Jag saknar dig. Men nu börjar jag ett nytt liv.
Helsingfors. Ta hand om mig.





Kommentarer Från Er Läsare
Azra

Du har alltid ett privat loft hemma hos mig <3

2010-09-04 / 17:24:00
BLOGG: http://[email protected]
Anonym

Kjære, Kjære Malin. Ro deg ned! Tiden hjelper deg med å finne en plass i ditt nye liv. Du må bare gi den en sjanse. Fortiden ligger bak oss - det er i fremtiden mulighetene gjemmer seg! Klem sus.

2010-09-06 / 13:51:56
Papp

He je nog bare ti böri spiel gitarr nu så trumbar hande arin poijkin

2010-09-09 / 16:10:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo