127 hours

Jag var på bio ikväll med Mari på filmen 127 hours med James Franco i huvudrollen som Aron Ralston. Filmen är i stort sett helt baserad på Arons olycka som skedde år 2003 när han som äventyrlig bergsklättrare/vandrare fastnade med sin hand nere i en klyfta i en kanjon i Utah i USA. Vi får i filmen se hur han som en självsäker och aningen självisk person sakta men säkert ändrar livssyn, när han långt nere i kanjonklyftan psykiskt och fysiskt måste strida mot sig själv för att överleva. Det största problemet han måste acceptera, är det faktum att han inte har berättat åt någon var han är, vilket tär på hans hopp om att överleva.
Filmen är regisserad av Danny Boyle, mannen som även regisserade Slumdog Millionaire. Precis som i Slumdog Millionaire så använder sig Danny Boyle av starka bildfärger, häftiga bildeffekter med snabba bildbyten och intressanta kameraperspektiv.
I filmen kommer vi väldigt nära in på Arons (James) psyke och tankar, eftersom vi får följa med när han filmar mycket från sin egen hand-cam. När han väl är fast nere i klyftan, gör han små korta dokumenteringar med sin hand-cam. Man får riktigt se hur han växlar mellan att vara en lugn person som är säker på sig själv och tar saker och ting med ro, till en panikartad stackare som bryter ihop och är på gränsen till att tappa vettet.

Personligen tyckte jag att filmen var väldigt underhållande och på samma gång så otroligt grym. Den gjorde så att man fick känslan av att skratta och gråta samtidigt. Man kommer så nära in på huvudpersonens tankar och lidande, att man känner sig som att man verkligen var där hela tiden. Precis som om man hade varit en observerande hjälplös bergsvägg.
Jag rekommenderar filmen starkt till alla som är över 14 år. Den vrider lite på din livssyn. Jag skulle speciellt rekommendera den till människor som någon gång har tvivlat på sina liv och funderat på annat. Detta kanske kan öppna era ögon.


Trailern:






Kommentarer Från Er Läsare
Samanta

Min pojkvän har velat att vi ska se denna filmen. Av någon anledning så har jag tvivlat. Men ojdå, måste jag bara säga! Du fick mig verkligen till att ändra mig. Detta kommer att bli en självklar film att titta på inom en snart framtid :)

2011-02-14 / 01:21:46
BLOGG: http://samantas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo