Min musik genom tiderna!

Jag har otroligt bred musiksmak och har alltid haft det, och jag har därför svårt att säga vad som tilltalar mig mest. Jag lyssnar på allt från rock, pop, country och rap till klassiskt, RnB, lite punk, och annat som klingar vackert i mina öron.
Men låt oss börja från början. Här ska ni få ta del av hela "min musikhistoria".


Någonstans började ju allt detta musikintresse. Den första musiken som jag tydligt minns av från min barndom var Mumin-LP-skivan som pappa köpte till min bror och mig när vi var små. Vi älskade att hoppa runt i sofforna i takt till de vackra Muminlåtarna. Såklart har även låtarna från Astrid Lindgrens sagor gjort ett intryck i mitt liv. Vilken svenskpratande unge på 90-talet har inte lyssnat på dem?

Ringde nyss till mamma och frågade henne vad hon och pappa lyssnade på när min bror och jag var små (Eftersom jag oftast bara kommer ihåg melodier, eller små textsnuttar...).
"Mumin", sa hon.
Såklart det var mumin. Varje gång pappa satte på LP-spelaren i vardagsrummet, kom jag och brorsan springandes och tvingade pappa att spela Mumin-skivan. Vi ville ju inte lyssna på något annat.
Av vad jag sedan kommer ihåg lyssnade mamma mycket på bl.a Thomas Ledin, Abba, Cecilia Vennersten, Ted Gärdestad, Helene Sjöholm (med cd:n Kristina från Duvemåla), Gyllene Tider, och en massa andra låtar från 80-talet och början av 90-talet. Såklart var det även  en del av denna musik som jag kom att gilla.

På tal om Cecilia Vennersten, som jag nyss nämnde. Jag blev så stört förtjust i hennes låtar när jag var ca 6-7 år, så jag döpte min stora blåa och uppblåsbara bad-flodhäst till "Cecilia Vennersten". Pratade man om flodhästen, så skulle man säga hela namnet, också efternamnet...det var viktigt.
Nu fortsätter vi vidare...

Dessa band/artister är också något som Mamma säger att hon lyssnade på: Eppu Normaali, Phil Collins, Paul Simon & Art Garfunkel och Electric Light Orchestra.

Pappa däremot, samlade på LP-skivor i sin ungdom tills LP-spelaren dog någon gång under min barndom/ungdom. Dessa LP-skivor spelade bl.a låtar av Eric Clapton, Creedence Clearwater Revival, David Bowie, ACDC, Dag Vag, Ted Nugent, Elton John, Hurriganes, Rollingstones, Rod Stewart.
Och nu när jag tänker tillbaka så kommer jag ihåg att LP-spelaren spelade låtar som "Have You Ever Seen The Rain" och "Sailing", "Candle in the Wind" och "Bad Moon Rising".

Det var det. Ska vi sluta här nu? NEJ.
När jag var i 3-5 års ålder så tyckte jag också att Mora Träsk var roligt.
Och aldrig glömmer jag min brors gamla kasett med Ronny och Ragges skitiga låtar när jag var i åldern 6-8. (Hahahaha...minnen)
Det var ungefär i 6-9 års åldern som jag lyssnade framför allt på mammas musik, men även på "Electric Banana band" med deras svängiga barnmusik. Senare kom ju de yngre och populära artisterna och lade sig i gröten med en massa "cool" och ny musik. Dessa band/artister var bl.a Spice Girls, A-Teens, Markoolio, SClub7, Backstreet Boys, Vengaboys, Aqua och SMURFARNAS HITS-skivor! Härrejösses. Höll nästan på att glömma bort de blåa irriterande gubbarna. Dessutom fanns det ju en massa andra "Hits"-skivor av alla möjliga slag.


När jag började högstadiet så kom jag in en konstig period när pappa kallade mig ”Duffon” för en viss orsak. Jag spelade Hilary Duffs skivor om och om och om och om igen. I dagens läge så fattar jag tyvärr inte hur jag kunde lyssna på henne. Men, nåja. Jag gillade ju allt hon sjöng om och var ju en så kallad fjortis.

Efter 7:an och Duff-perioden flöt jag in i en lite nyare (för mig) musikstil. Då menar jag HipHop, RnB och Rap med artister som t.ex Rihanna, Chris Brown, Ciara, Eminem, Ne-Yo och Justin Timberlake. Mitt i stöket blandade sig även Cascada, Beyonce, Christina Aguilera, Daniel Powter, Gwen Stefani m.f.

Efter högstadiet när jag åkte till Norge, så fick jag även in lite inspiration av min mosters skivsamlingar och musiksmak, bl.a. Celine Dion, Mel C, James Blunt, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes m.m.


Sedan när jag kom hem från Norge så började man allt mer spendera tid på youtube och lyssna på folk som satte upp sin musik där. Då fick man bl.a upp ögonen för Jonas Brothers, (Ja. De var allvarligt bra till en början, tills Nick kom in i målbrottet) Taylor Swift, Demi Lovato, Aly&Aj och Miley Cyrus (inte Hannah Montana-musiken, utan Mileys egna låtar). Där märker ni hur mycket Disney var inblandat.

Efter disney perioden så kom plötsligt McFly in i bilden. Visst hade man hört dem någon gång förut också, men det var NU som man började lyssna på precis allt som de bar med sig.

 

Det var under hela denna Disney-Mcfly-mf.-perioden som jag och Azra byggde upp ett väldigt starkt vänskapsband. Det var också under denna period som jag köpte min första gitarr. Detta är tider man ALDRIG glömmer.

Sedan kom Paramore. Och då var det Paramore för hela slanten.

Sedan dess har det bara ramlat in fler och fler artister, medan andra har fallit ur smaken då de kanske ändrat sin musik, röst eller annat. Livet går ju vidare.

Efter Paramore...eller det finns inget "efter", Paramore är fortfarande "THE ONE". Måste också berätta att Paramore var det första stora bandet vars konsert jag var med på. Detta är en dag jag aldrig glömmer.

Nu det senaste året har det tillkommit favoritband/artister som: "The Maine", "One Night Only", "French Films" och youtube-stjärnor som; Tyler Ward, Charice, Sunny Choi (klassisk musik, sjunger inte utan spelar underbara covers på piano), Greyson Chance, Christina Grimme, Maddi Jane + många många fler...evigheters långa listor...

Å HERRE F*CKING JÖSSES! Hur kan jag glömma stjärnan vars låtar vi satt och sjöng i

evigheter i bilen påväg ner genom Europa till Kroatien och Bosninen?!?! Ni får tycka vad ni vill. Men jag tycker

de är chatchiga, fina och helt oroligt roliga att sjunga med till.

Dessutom är de lätta att komma ihåg.

Jaja, jag kanske fick Bieber-fever, men jag fick då aldrig någon jäkla svininfluensa, eller några biverkningar av vaccinet (som jag aldrig tog) till svininfluensan.

Jag måste uttrycka mig om detta, för att jag tycker att det är överskattat. Vad i hela friden har hänt liksom? När har något hat varit så grymt tidigare? Jag säger inte detta som ett galet fan utan som en människa som använder sitt logiska tänkande och förnuft.

Har aldrig riktigt fattat mig på Bieber-Hate-hysterin. De personerna måste ha fått någon släng av något riktigt farligt virus, vad den kallas vet jag dock ej. Hatinfluensa?

Vi har ju så mycket hat färdigt i världen. Hata på värre saker liksom, t.ex krig, atmombomber, vapen, dödande m.m.? Jag bara föreslår. Eller, så kan ju hatare hålla sig till att lyssna på sin skit liksom.

Det här e min skit i alla fall, och många andras. Deal with it.

 

Ni ska inte tro att jag har glömt stjärnor som Pink, Adele, Joan Jett, Lady Gaga, Avril Lavigne, Jason Mraz, Lily Allen, John Mayer, Muse, The Beatles, Robyn m.m. De finns alla där. Varenda en.

För att avsluta denna vackra lilla historia, så ska jag spela en av mina ABSOLUTA favoritlåtar (den skall helst spelas när jag gifter mig och när jag dör!!) för er:

 

Musik är för mig, det som Lemmy är för sina Motörhead-fans.

Tack för mig ikväll! Ha ett fortsatt bra natt/morgon/dag! :)

Förresten! Jag har en ny favoritlåt för tillfället som jag nu drogar mig med; "Jar of Hearts" av Christina Perri.

PS! Det är givetvis bara att fråga mig om min musiksmak om ni vill! Jag kanske har missat något band som är jäkligt bra? Berätta för mig vad just DU lyssnar på!






Kommentarer Från Er Läsare
Azra

"Det var under hela denna Disney-Mcfly-mf.-perioden som jag och Azra byggde upp ett väldigt starkt vänskapsband."



<3

2011-02-10 / 17:13:14
BLOGG: http://azraarnautovic.blogg.se/
linda

oj haha :D vad mkt musik du har gillat:P

fin header! ha en fin dag kram

2011-02-12 / 13:26:18
BLOGG: http://inlindashead.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo