"Why are you so skinny?"

Efter att ha damsugit och städat mig svettig sitter jag nu vid datorn igen och går igenom lite vad som bör göras jobbmässigt och skolmässigt, samtidigt som jag försöker kika igenom några nya videor på youtube av de användare som jag prenumererar på. 
 
Jag kom över en intressant video som var länkat till ett blogginlägg med samma ämne. Ett väldigt läsvärt blogginlägg om hur vi människor ofta kommenterar varandras utséende speciellt gällande vår kroppsform och vikt. 
 
Se blogginlägget här: "Why are you so skinny?"
 
Bloggarens text kunde nästan ha varit skriven av mig om jag hade orkat lägga ner tid på det. Den är dock på engelska. Men väldigt läsvärd. Kanske google translate kan göra jobbet åt er, men knappast...haha. 
 
Ni väljer själva om ni har lust att läsa den.
 
Dock skulle den nog svara på era frågor, om ni någonsin undrat; Varför är hon så smal? Är hon sjuk? Mår hon bra?"
Blogginlägget skulle inte bara svara på just den frågan utan också förklara för er varför en sådan fråga ofta är opassande och förolämpande. De flesta människor har antagligen kläckt ur sig en kommentar som riktat sig till någons kroppsform och vikt. 
 
 
Visserligen är det känt här i världen att en normal människa borde ha en viss önskan om att vara smal. Därför ses kommentarer om att någon är smal som en komplimang. Frågan är NÄR? ses den någonsin som en komplimang när människor kläcker ur sig kommentaren som om det vore ett påstående om att något är fel eller inte står rätt till?
 
Om det inte är okej att fråga någon "Varför är du så fet?", då borde det heller inte vara okej att fråga "Varför är du så smal?" 
 
För det första finns aldrig ett kort och lämpligt svar på den frågan och diskussionen skulle definitivt inte kännas bekväm på någon plan eftersom att en persons kroppsform och vikt oftast är något väldigt privat och intimt. För det andra så tror jag inte att en enda person som frågat en sådan fråga någonsin själv funderat över vad dom själv skulle svara på frågan om de fick den. Att svara på frågan skulle endast vara enkel om man verkligen led av en existerande sjukdom som påverkar ens utséende, vikt och form och därmed hade svaret liggandes på papper från läkaren. Men även då skulle det antagligen bli pinsamt. Vem vill prata om sin sjukdom?
 
Skulle man vilja slå dem men häpnad för att skoja till det kunde man såklart kunna svara något i form av "Jag är bulimiker, hatar mat, och tycker att jag fortfarande är för fet. Se efter så att jag inte spyr på dig!", eftersom personen som frågade oftast verkar tro att den som frågats inte förstår hur han/hon ser ut i deras ögon. Som om de trott att hon/han måste vara anorektiker, och då inte vet sitt eget bästa. Den som frågade tror sig härmed vara smart och hjälpsam. 
 
Tack för frågan. Du är härmed klassad som idiot. 
 
Det är skilland mellan om du är en bästa vän och frågar din kompis för att du är orolig och du är en bekant, klasskamrat eller främling som bara frågar pågrund av olidlig nyfikenhet. 
 
En bästa vän skulle inte fråga om han/hon inte faktiskt var orolig och sett en betydande förändring i sin väns hälsa. En bästa vän skulle också redan förstå och därmed inte undra.
 
Så tag er i kragen människor. Tänk två gånger extra innan du kläcker ur dig en fråga som får dig att framställa som otrevlig och idiotisk. Låt diskussionerna flöda utan att peka ut den andres felaktiheter och onaturligheter. För blev inte diskussionen obekväm innan frågan ställdes, så är den definitivt det nu. 
 
 

Kommentarer Från Er Läsare

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo